Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Eko-česma, kontejneri i stan za liječnika

PLAVNA – Sjednica Savjeta MZ Plavna, održana 10. ožujka, bila je posvećena rješavanju komunalne problematike u selu. Prihvaćen je prijedlog za izgradnju jedne eko-česme za potrebe sela, uz očekivanje da će Direkcija za izgradnju općine Bač osigurati potrebnu dokumentaciju, a lokacija će se odrediti u dogovoru s izvođačem radova. Održavanje eko-česme trebao bi preuzeti JKP »Tvrđava« Bač, koja i uprav-lja plavanskim vodovodom. Donijeta je i odluka o nabavci i postavljanju četiri kontejnera, te o raspisivanju natječaja za prijem jednog komunalnog radnika i redara.
    Analiziran je i rad DVD Plavna, čija aktivnost je gotovo zamrla. Član Savjeta Pera Sili, zadužen je za provođenje mjera koje bi doprinijele oživljavanju rada ove udruge. Kako Plavna nema stalnog liječnika u selu, odlučeno je stan, kojeg nudi Karol Gašparovski, za stanovanje liječnika, dovesti u uporabno stanje.
    Dolaskom proljeća i sezone poljopriv-rednih radova, aktualiziran je još jedan problem, prisutan već dulje vrijeme. Naime, teška mehanizacija, vlasništvo »Vojvodinašuma«, prigodom utovara i izvoza trupaca, pričinjava velike štete na poljskim cestama, a u njihovom saniranju »Vojvodinašume« ne sudjeluju. Slobodan Zeljković, tajnik MZ nada se da će se ovaj problem uskoro riješiti na obostrano zadovoljstvo: »Fotografije ovih cesta sve govore. Toliko su razrovane, da je veliki problem proći njima laganim traktorima, kakve ima većina naših, ratara. Neke razgovore s rukovodstvom ‘Vojvodinašuma’ već smo obavili i mislim da smo ovaj put naišli na njihovo razumijevanje, te da će ovaj problem

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika