Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Atletika
Blan­ka osvo­ji­la svjet­sku bron­cu

Na dvoranskom prvenstvu svijeta u atletici održanom prošlog tjedna u Budimpešti najbolja hrvatska skakačica u vis Blanka Vlašić osvojila je brončanu medalju s preskočenih 197 cm. Prva dva mjesta suvereno su osvojile Ruskinje Slesarenko i Čičerova. Ovo odličje je prvo nakon dugih jedanaest godina posta od posljednje hrvatske medalje, koju je osvojio trkač Branko Zorko.

Formula 1
Schu­mac­he­ru pr­va utr­ka se­zo­ne

Najbolji vozač Formule 1 svih vremena i njen šesterostruki prvak Michael Schumacher otvorio je novu sezonu pobjedom na VN Australije (1:24:15), voženoj prošle nedjelje na stazi Albert Park u Melbourneu. Dominaciju Ferrarijeve »štale« potvrdio je i njen drugi pilot Brazilac Rubens Barrichello osvajanjem drugog mjesta (+13,605). Treći je na cilj stigao Španjolac Fernando Alonso u vremenu +34,673 zaostatka za prvoplasiranim Nijemcem.

Stolni tenis
Skrom­ni do­me­ti na mom~ad­skom SP

Stolnoteniske reprezentacije Hrvatske i SCG ostvarile su više nego skromne učinke na momčadskom Svjetskom prvenstvu u stolnom tenisu, koje se igralo u Kataru. SCG je zauzela 22, dok je Hrvatska izborila 24. mjesto u muškoj konkurenciji. Prvaci svijeta su, bez većih problema, ponovno stolnotenisači Kine, koji su u finalnom duelu nadvisili Njemačku (3:0). U ženskoj konkurenciji ostvareni su nešto bolji rezultati dvije nekadašnje stolnoteniske sile, ali još uvijek skromno 13. mjesto za Hrvatsku, te 17. mjesto koje je zabilježila reprezentacija SCG. Svjetske prvakinje su stolnotenisačice Kine, koje su u finalu bile bolje od Hong Konga (3:0). Za utjehu ostaje odluka svjetske stolnoteniske federacije kojom je Zagrebu i Hrvatskoj dodijeljeno Svjetsko

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika