Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Prelazak u »Inker« bio je pravi potez

Tavankućanin Dejan Godar (25), nogometaš hrvatskog drugoligaša NK »Inkera« iz Zaprešića kraj Zagreba, najugodnije je iznenađenje prvog dijela sezone u kojoj je njegov klub istaknuo kandidaturu za povratak u elitno društvo. Nakon mnogo nogometaških selidbi, toliko svojstvenih surovom pečalbarskom »kruhu«, sportske majice »Tavankuta«, »Spartaka«, »Szegeda«, »Vojvodine«, »Osijeka« i »Belišća« zamijenio je današnjom »inkerovom«, u kojoj se konačno potvrdio kao igrač na kojeg se najozbiljnije računa u bliskoj budućnosti.
 
Malo je poznato da si ti prvi igrač s ovih prostora koji je potpisao profesionalni ugovor u jednom hrvatskom klubu. Nažalost nisi previše igrao za NK »Osijek«.
Da, ja sam prvi probio »led«, mogu reći da sam bio izuzetno primljen u Osijeku, ali imao sam peh da mi se »nogometaške kockice« nisu najbolje posložile. Žao mi je što nisam više pružio u majici prvoligaša s Drave.
 
Slabijim poznavateljima hrvatskog nogometa drugoligaš NK »Inker« ne znači mnogo, ali to je ipak momčad koja je osvojila prvi kup Hrvatske. Nakon nekoliko posnih godina, čini se da zaprešićani kreću stazama stare slave.
U klubu svi govore samo o prvom mjestu i povratku u najjači hrvatski razred. momčad je pojačana s nekoliko provjerenih prvoligaških igrača poput Mužeka, Jurčeca, Brleka, Lalića te se uz vodstvo iskusnog Ante Čačića na nas mora ozbiljno računati.
 
U prvom kolu nastavka prvenstva pobijedili ste u Dubrovniku, dokazujući da igre jesenas nisu bile slučajnost.
Dobili smo ih minimalnim rezultatom (1:0), ali posve zasluženo. Sada nam dolazi TŠK  (bivši prvoligaš), zatim slijede dva teška gostovanja kod »Istre« i »Uljanika« u Puli, koji nam je najozbiljniji protivnik za osvajanje prvog mjesta.
 
Svaki novi klub znači novu prilagodbu, kako si se snašao u još jednoj novoj sredini?
Odlično sam primljen. Današnja momčad je formirana uglavnom od novopristiglih igrača, među kojima sam se i ja našao. Igram na poziciji lijevog veznog ili u polušpicu i siguran sam da je protekla polusezona bila najuspješnija u mojoj »hrvatskoj« karijeri.
 
Izraženo u statističkim brojkama…
Postigao sam 5 zgoditaka, uz 10 asi-stencija, odigravši sve utakmice, izuzev jedne, u jesenskom dijelu. 
Kao igrač veznog reda, kojeg bi igrača svjetske klase izdvojio na pozicijima koje zauzimaš u momčadi?
Prije svih legendarnog Zvonu Bobana, od inozemnih bio bi to Zidane.
 
Sportska želja za proljeće?
Da »Inker« uđe u prvu ligu, da odigram što bolje proljetnunu sezonu, i pronađem što bolji inozemni angažman.  
Dražen Prćić
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika