Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Razgovor predstavnika lokalne samouprave i Subotičkih novina
Usuglasiti Statut
 i osnivački akt

Predstavnici redakcije Subotičkih novina razgovarali su u utorak s predsjednikom Izvršnog odbora SO Subotica Árpádom Pappom o trenutnom stanju u ovom gradskom tjedniku, kao i o naporima redakcije u pogledu sanacije nastale situacije, a ujedno je prezentirano i više načina izlaska iz teške financijske situacije.
    Redakciju su na razgovoru predstavljali v. d. direktorice u glavne urednice Dragica Pavlović i novinar-urednik Ljubomir Đorđević. Tom prigodom Árpád Papp je izrazio nadu da će suradnja lokalne samouprave i Subotičkih novina biti korektna, a da je jedan od preduvjeta za to usaglašeni Statut i osnivački akt Subotičkih novina. Budući da se pregovori vode od studenog prošle godine, sljedeći korak se očekuje od strane Subotičkih novina, navedeno je u priopćenju iz Izvršnog odbora SO.
Svečani ispraćaj regruta

Svečani ispraćaj regruta koji će 1. ožujka postati vojnici održan je u utorak u Domu Vojske Srbije i Crne Gore u Subotici, a toj je svečanosti nazočio i dopredsjednik SO Subotica Lazar Baraković, koji je okupljenim regrutima poručio da budu dobri vojnici kao što su i dobri građani.
Pred oko 200 regruta, njihovih roditelja i prijatelja, te starešina i predstavnika Vojnog odseka, policije i SUBNOR-a, izveden je i kraći zabavno-umjetnički program.

Stručni seminar za učitelje

»Kompleksna metoda u nastavi materinjeg jezika«, tema je stručnog seminara za učitelje, koji će biti održan u subotu 28. veljače u OŠ »Ivan Goran Kovačić«. Početak je zakazan za 10 sati, a voditelj seminara je profesorica razredne nastave Nela Francišković Sakal.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika