Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Pri­pre­me pred skupšti­nu stran­ke

Predsjedništvo i Vijeće Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini održalo je u ponedjeljak svoju posljednju sjednicu pred održavanje Sedme redovite i izborne skupštine, na kojoj će delegati iz svih podružnica i mjesnih organizacija birati nove čelne ljude stranke. U proteklom periodu su 22 mjesne organizacije izabrale svoje čelne ljude, izaslanike za skupštinu stranke i kandidate za Predsjedništvo i Vijeće DSHV-a.
    Skupština, kao najviši organ upravljanja strankom, na svojoj će redovitoj skupštini odlučiti o ujedinjenju s Hrvatskim narodnim savezom, zatim o programu djelovanja stranke u sljedećem periodu, te će tajnim glasovanjem izabrati predsjednika, članove Predsjedništva i Vijeća. Mjesne organizacije i podružnice DSHV-a izabrale su 20 kandidata za članove Predsjedništva od kojih se bira 13, te 27 kandidata za Vijeće od kojih se bira 20. Budući da slijedi pripajanje HNS-a, ovaj broj bit će dopunjen kandidatima iz redova HNS-a, što će se znati nakon što se okončaju pregovori ovoga tjedna.
    Pred skupštinom DSHV-a predstoji i izbor predsjednika stranke. Kandidati za predsjednike svoje će kandidature istaknuti na samoj Skupštini, za što su potrebni potpisi pedeset članova DSHV-a, a također je potrebno istaknuti i program djelovanja stranke, koji će kandidati imati izložiti na Skupštini.
    Na sjednici Predsjedništva utvrđen je i prijedlog dnevnog reda i poslovnika o radu Skupštine, a u drugom dijelu sjednice usvojena je i informacija o posljednjem popisu stanovništva s posebnim osvrtom na socio-demografske procese unutar hrvatskog naroda u Republici Srbiji.
Izborna skupština će se održati 29. veljače 2004. godine s početkom u 10 sati u zgradi Nove općine u Subotici, a Skupštinu priprema Organizacijski odbor. Sukladno Statutu DSHV-a Skupština je javna i svatko joj može prisustvovati, a pravo rasprave i pravo glasa imaju izaslanici.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika