Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Sportske vijesti

Rukomet
Hrvatska
bez medalje

Aktualni svjetski prvaci, rukometaši Hrvatske, nisu uspjeli izboriti odličje, osvojivši 4. mjesto na netom završenom 6. Europskom prvenstvu u rukometu, izgubivši prvo polufinalni susret protiv domaće Slovenije (25:27), a potom i susret za 3. mjesto protiv Danske (27:31). Poslije izvrsnih igara u eliminatornom dijelu natjecanja i sigurnog plasmana u polufinale, izabranici Line Červara desetkovani povredama dvaju ključna igrača (Metličić, Balić), pretrpjeli su prvi poraz tek od favorizirane Slovenije u neizvjesnom susretu u kojemu su odlučile »nijanse«. U susretu za broncu Danci su zasluženo pobijedili, obranivši rezultat s prošlog EP. Reprezentacija SCG osvojila je 8. mjesto porazom od Švedske (34:35). Reprezentacija Njemačke novi je europski prvak pobjedom nad domaćinom Slovenijom (30:25).

Rukomet
Ivano Balić
najbolji igrač EP

Ivano Balić, srednji vanjski igrač hrvatske rukometne reprezentacije izabran je za najboljeg igrača proteklog EP u Sloveniji, dok je Mirza Džomba sa 46 postignutih golova najbolji strijelac turnira.
Tenis
Federer, Henin-H.
i Zimonjić

Prvi Grand Slam turnir sezone završio je prošlog tjedna pobjedama Švicarca Rogera Federera u muškom i Belgijanke Justin Henin-H. u ženskom dijelu natjecanja. Wimbledonski pobjednik odigrao je suvereno cijeli turnir, uz glatke pobjede bez izgubljenog seta u polufinalu protiv Španjolca Ferrera (6:4, 6:1, 6.4) i finalu protiv Rusa Safina (7.6, 6:4: 6:2) opravdavši renome jednog od najboljih tenisača današnjice.
Justin je ponovno bila bolja od svoje kolegice iz belgijske Fed Cup reprezentacije, Kim Clijsters, porazivši je u ženskom finalu sa 6.3, 4:6, 6:3 i potvrdivši svoju neprikosnovenost na prvom mjestu svjetske ljestvice.
Teniski izbornik Davis Cup momčadi SCG, Nenad Zimonjić, ostvario je svoj najveći uspjeh karijere osvajanjem Grand Slam titule u igri mix parova skupa s Ruskinjom Bovinom, pobjedom 6:1, 7:6 protiv Indijca Paesa i Amerikanke Navratilove.

Pride
Povratak Cro Copa

Dva mjeseca poslije poraza od Minotaura, najbolji hrvatski borac Mirko »Cro Cop« Filipović vratio se pobjedom na Pride ring. Tehničkim nokautom u prvoj rundi svladao je američkog hrvača Rona Watermana i najavio ponovni juriš na titulu najboljeg svjetskog borca.

Vaterpolo
Vaterpolisti
izborili Olimpijadu

Hrvatski sport imat će predstavnika na olimpijskom vaterpolskom turniru u Ateni 2004. Na kvalifikacijskom turniru u Rio de Janeiru »dupini« su osigurali olimpijsku vizu sigurnom igrom i pobjedama protiv Rumunjske (7:5), Njemačke (3:2), Kanade (12:4), Poljske (8:2), Portorika (18:1), te u polufinalu ponovno protiv Rumunjske (12:0). U finalnom susretu Hrvatska je bila bolja od Njemačke sa 6:1.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika