Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Mjesto nam je u ligi za prvaka

Subotičanin po rođenju, Aleksandar Kopunović nogometnu karijeru je započeo u redovima NK »Spartak«, iz kojeg je potom prešao u redove slovenskog ligaša NK »Mure«, a od prije godinu i pol je član NK »Kamen Ingrada«, prvoligaške momčadi iz Velike, gradića nadomak Slavonske Požege. Svojevrsni specifikum igranja u najvišim razredima ligaških natjecanja triju negdašnjih članica bivše zajedničke države, čini ga kompetentnim za usporednu ocjenu istih.
Prijašnja jugoslavenska liga bila je neusporedivo jača, ali odlaskom talentiranih nogometaša u inozemstvo osjetno je izgubila na kvaliteti, slovenski ligaški nogomet je objektivno mnogo slabiji uz preferiranje borbenosti i zalaganja na račun tehnike, dok je HNL, napose sada u novom ustroju natjecanja, u mnogome kvalitetnija, samim tim interesantnija za ljubitelje nogometa.
 
Gdje ti je bilo najteže igrati?
Jednako je teško igrati u svakoj od navedenih liga, s obzirom da gotovo svi na ovim prostorima manje-više poznaju sve tajne nogometne igre.
Karijeru si započeo kao klasični napadač, ali sve više te gledamo u srednjem redu, gdje profiliraš kao nešto istureniji vezni igrač?
Uloga koju imam u momčadi doista je nešto povučenija, što je rezultiralo većem broju asistencija, ali sam se uspio upisati i među strijelce. Mjesto u timu, u koncepciji modernog nogometa, danas uopće nije toliko presudno. 
 
S obzirom da je »Kamen Ingrad« relativno nepoznat klub najširoj javnosti, u kratkim navodima ga pokušaj približiti našim čitateljima?
U biti to je jedan privatni klub, u vlasništvu istoimene građevinske tvrtke, koji po svojim uvjetima daleko odskače od mnogih klubova u Hrvatskoj. Imamo novi moderan stadion s reflektorima, najsuvremeniju opremu za bazni rad. Riječju, sve ono što karakterizira vrhunske standarde.
 
Najbolja potvrda kvalitetne infrastrukture su izvrsni rezultati koji su vas doveli u sam vrh. Peto mjesto na tablici, uz samo tri poraza, najbolji je pokazatelj.
Nažalost, mogli smo biti plasirani i bolje, ali nekoliko zapucanih penala učinilo je svoje, te smo ostali kraći barem za osam bodova. Ipak, mislim da ćemo na proljeće svojom igrom dokazati da nam je mjesto u ligi za prvaka.
 
Koji bi susret izdvojio u minuloj polusezoni?
Svakako bih izdvojio dramatični susret s »Dinamom« u kupu kada smo ih uspjeli eliminirati na penale. Mislim da sam u tom meču pružio jednu od svojih boljih igara ove jeseni.
 
Protiv koga ti je teže igrati, »Dinama« ili »Hajduka«?
S velikim momčadima je uvijek teško igrati, s obzirom na njihovu kvalitetu. Konkretno, teže je bilo protiv »Dinama«, ali s druge strane nama je najteže s »Varteksom«. Njihova igra nam nekako ne leži.
 
Što očekuješ u proljetnom nastavku sezone?
Želio bih nastaviti s dobrim igrama, postići što više golova koji bi »Kamen« odveli u ligu za prvaka, a što se tiče kupa da doguramo što dalje. Možda i do Europe…
Na koncu, kakav je Aleksandar Kopunović privatno?
Slobodno vrijeme provodim s djevojkom i prijateljima, volim izaći u grad, naravno koliko mi to obveze dozvoljavaju.
 
»Dinamo« ili »Hajduk«?
Mislim da je »Dinamo« bolja i kvalitetnija momčad u ovoj sezoni, te da će osvojiti ovogodišnji naslov.   
 
Igračka želja? 
Volio bih zaigrati u nekom jačem inozemnom klubu. Kada bih mogao birati, bila bi to svakako »Barcelona«, moj omiljeni klub. 
Ali …
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika