Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Po­nov­no kva­li­tet­na vo­da u vo­do­vo­du

SONTA – Zamjena filtarskih postrojenja na mjesnom vodovodu, s potrebnim pratećim radovima, investicija vrijedna preko pet milijuna dinara, uspješno je okončana, ocijenjeno je na sjednici Savjeta Mjesne zajednice Sonta, koja je održana 29. prosinca 2003. godine. Tako su Sonćani za Božić i Novu godinu dobili lijep dar: ponovno piju najkvalitetniju vodu u Vojvodini.
    Milka Držajić, knjigovođa, i Mićo Vidaković, tajnik MZ, izvijestili su članove Savjeta o utrošenim sredstvima i izvršenim radovima u proteklom razdoblju. Trafostanica u Kajmakčalanskoj ulici je dovršena, a u tijeku su radovi na onoj u Mandinovcima, čiji dovršetak će kasniti, kako je u »Elektrovojvodini« objašnjeno, iz tehničkih razloga. Iz istih razloga ni trotoar na Apatinskom putu neće biti dovršen prije proljeća.
    Neki od članova Savjeta konstatirali su kako nisu u pitanju vremenski, niti tehnički uvjeti, već obična aljkavost izvođača radova. Simptomatična je pojava da svugdje gdje je od strane MZ uplaćen avans dolazi do kašnjenja radova i isporuke robe. Tako ni HINS iz Novog Sada nikako da isporuči natkrivke za autobuska stajališta, mada su već odavno uplaćeni.
    Na sjednici Savjeta, kojom je predsjedavao Zvonko Tadijan, Kulturno-prosvjetnoj zajednici Hrvata »Šokadija« dodijeljeno je 33.000 dinara za troškove realiziranih aktivnosti u studenom i prosincu. Razmotreni su i programi rada i financijski planovi za 2004. godinu OKUD-a »Ivo Lola Ribar« i KPZH »Šokadija«, te su od njih zatražene potrebne dopune. Nikakva dokumenta nije dostavio KPD Roma.
    Predsjednik Savjeta MZ Zvonko Tadijan informirao je nazočne o rezultatima izbora u Sonti, izrazivši veliku zabrinutost kronično malim odazivom Sonćana na glasovanje. Napomenuo je kako je najveći problem to što su na biračkom spisku još uvijek i oni koji su se iselili tijekom rata. Dok se taj problem ne riješi, u Sonti neće biti bolje izlaznosti na izbore.
    Tadijan je članove Savjeta izvijestio također i o izgradnji sportske dvorane veličine rukometnog terena, a u sklopu OŠ »Ivan Goran Kovačić«. Iz općinskog proračuna za tu namjenu izdvojeno je 4,5 milijuna dinara, a određena sredstva će se dobiti i od pokrajinskog Tajništva za sport. Škola će ustupiti plac, centralno grijanje, te preuzeti održavanje objekta.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika