Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Četvrtfinale Wimbledona je bilo prekretnica

Pobjedama protiv Australije (3:0) i Mađarske (2:1) u skupini D, Hrvatska tenisačka reprezentacija izborila je četvrtfinalni duel protiv Italije u ovogodišnjem izdanju (novi format) Davisova kupa. Budući da se igraju samo dva singla i jedan dubl, pobjeda u igri parova često je presudna za ukupni trijumf. Upravo tako je bilo protiv Mađarske, kada su nakon 1:1 u pojedinačnim partijama, odlučujući bod donijeli najbolji svjetski par Mate Pavić i Nikola Mektić. Ekskluzivno iz Torina (Italija) za Hrvatsku riječ, uz asistenciju glasnogovornika reprezentacije Igora Rajkovića, najbolji svjetski dubl igrač za 2021. godinu Mate Pavić je odgovorio na nekoliko kraćih pitanja.
Kako biste prokomentirali proteklu sezonu, vjerojatno najuspješniju u Vašoj profesionalnoj karijeri?
Protekla sezona je naprosto nestvarna. Osvojili smo devet naslova, uključujući i onaj najvrjedniji u Wimbledonu i zlatnu olimpijsku medalju u Tokiju, te zabilježili 61 pobjedu i postali najbolji dubl tim na svijetu.
Najvrjedniji rezultat...
Svakako Wimbledon.
Najdramatičniji susret u 2021. godini?
Četvrtfinale Wimbledona kada smo protiv poljsko-brazilske kombinacije Kubot-Melo uspjeli preokrenuti minus od 0:2 u setovima, bila je to svojevrsna prekretnica, i tom pobjedom trasirali smo put prema velikim pobjedama u polufinalu i finalu.
Što Vam znači prvo mjesto na završnoj ljestvici 2021. godine i naslov najboljeg dubl tenisača na svijetu?
Drugi puta sam najbolji i naravno da mi znači mnogo, jer je to ostvarenje igračkog sna, ali iskreno govoreći mnogo manje nego 2018. godine kada sam prvi puta godinu završio kao najbolji dubl igrač svijeta. Više mi znači što sam skupa s Nikolom Mektićem, kao hrvatski par, na prvom mjestu najboljih svjetskih dubl timova.
Planovi i želje za sljedeću sezonu?
Uvijek volim kazati kako sebi postavim skromni osnovni cilj u svakoj sezoni, a to je da uspijem izboriti mjesto na završnom Masters turniru najboljih svjetskih dubl timova. To znači da sam uspio biti među osam najboljih  na svijetu, a samim time i sezona je dobra i uspješna. Grand Slam i naslovi na Masters seriji 1000 svakako su dodatni bonusi.
D. P.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika