Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Do konca godine Hrvatska kuća pod krovom

»Nakon što je Vlada Republike Hrvatske, na sjednici održanoj 22. srpnja, usvojila Zaključak kojim se odobrilo 1.800.000 kuna za nastavak izgradnje Hrvatske kuće u Subotici te nakon što je taj iznos prebačen posredstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Hrvatsko nacionalno vijeće u Republici Srbiji je početkom kolovoza steklo potrebne uvjete za raspisivanje javne nabave za građevinske radove od strane HNV-a kao investitora«, navodi se na portalu HNV-a.
Nadalje se navodi kako je »kao i u slučaju javne nabave za prvi dio izgradnje Hrvatske kuće – poslovi gradnje podrumskih prostorija i postavljanja prve ploče – uspješno provedena i ova javna nabava te je 14. rujna potpisan ugovor s izvođačem radova, koji treba do konca godine završiti vanjske građevinske radove na način da objekt bude pod krovom«.
Izgradnja podrumskih prostorija i postavljanje prve ploče ovih dana se privode kraju tako da će građevinski radovi na izgradnji Hrvatske kuće biti nastavljeni bez zastoja.
»Naravno da smo svi, ne samo u HNV-u, već kao cijela zajednica zadovoljni kako se ostvaruje ovaj kapitalni projekt. Zahvaljujući značajnim financijskim sredstvima koje je osigurala Vlada Republike Hrvatske na čelu s Andrejem Plenkovićem, dobili smo priliku isti uspješno realizirati. HNV se nanovo pokazao kao pouzdani partner u suradnji s tijelima vlasti u Republici Hrvatskoj, koji je sposoban ostvarivati i najsloženije projekte«, izjavila je predsjednica HNV-a Jasna Vojnić, navodi se na portalu HNV-a.
U ovom objektu će se nalaziti dvije krovne institucije Hrvata u Republici Srbiji: HNV i NIU Hrvatska riječ, a sa sadašnjim prostorima HNV-a i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Hrvatska kuća će činiti jedinstvenu cjelinu. Svečanim polaganjem kamena temeljca, komu su prisustvovali ministar i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića Gordan Grlić Radman te Zvonko Milas, tajnik SDU-a, 28. travnja ove godine obilježen je početak radova na spomenutom objektu, a do konca godine će biti završeni vanjski građevinski radovi, navodi se među ostalim na portalu HNV-a.
H. R.
 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika