Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Stečena iskustva implementirati u razvitak naše zajednice

Tijekom proteklog vikenda, 11. i 12. rujna 2021. u Zagrebu je obilježena 31. obljetnica utemeljenja Mladeži Hrvatske demokratske zajednice i održan je treći Nacionalni dan Mladeži HDZ-a. Uz brojne uzvanike i članove Mladeži, ovome događaju nazočio je i predsjednik Mladeži Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Marin Piuković.
Nacionalni dan otvorili su predsjednik Mladeži HDZ-a Ivan Vidiš i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković. Nazočnima su se obratili i zastupnik u Europskom parlamentu i član predsjedništva Mladeži HDZ-a Karlo Ressler, državna tajnica u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade Željka Josić te predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Zagreb Mislav Herman.
Održana je i konferencija pod nazivom »Sadašnji i budući trendovi razvoja Hrvatske« u organizaciji Zaklade Konrad Adenauer, Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta i Mladeži HDZ-a. Održane su dvije panel rasprave: »Klupa & posao: što učiti da bi od rada prosperirali« i »Zelena i digitalna tranzicija te klimatske promjene kroz prizmu Republike Hrvatske«. 
Na Sjednici Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a predsjednik Mladeži DSHV-a Marin Piuković se obratio nazočnima te ih upoznao s političkom situacijom u Vojvodini i Srbiji te društvenim položajem ovdašnjih Hrvata. U svojem obraćanju istaknuo je važnost sudjelovanja na ovakvim skupovima na kojima se mogu bolje upoznati i uspostaviti kontakte za uspješnu daljnju suradnju. Piuković je apostrofirao koliko je Hrvatima u Vojvodini značajna podrška koju pruža Vlada RH na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem te izrazio iskrenu zahvalnost za odobrena financijska sredstva namijenjena za izgradnju Hrvatske kuće te programima podrške kadrovskog snaženja ključnih hrvatskih institucija.
»Sudjelovanje na ovakvim i sličnim događajima motivirajuće je za pripadnike naše zajednice jer je to prilika progovoriti o realnim situacijama i potrebama koje naša manjina ima. Pozitivnim smatramo i mogućnost da naši mladi imaju priliku vidjeti kako funkcioniraju veliki sustavi srodnih političkih stranaka i koje se aktivnosti poduzimaju pri organizaciji ovakvih skupova, te se nadamo kako će naši mladi stečena iskustva uspješno implementirati u razvitak naših institucija i zajednice«, kazao je Piuković.
H. R.
 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika