Arhiv tekstova Arhiv tekstova

DZH: Osuđujemo pokušaj uvlačenja DZH-a u »mali privatni rat«

Reagirajući na tekst objavljen u tabloidu Alo 24. kolovoza u kojem Dragan Vasiljković, među ostalim, navodeći tekstove Zvonimira Perušića iz Hrvatskog demokratskog foruma i Tomislava Stantića iz Hrvatskog građanskog saveza, optužuje Žigmanova za zlouporabu financijskih sredstava, Demokratska zajednica Hrvata navodi kako nas »događaji iz ne tako davne povijesti uče da gdje noga Dragana Vasiljkovića, u širokim narodnim masama poznatog kao Kapetan Dragan ili KEP, kroči, ništa se dobrog ne sprema pristojnom svijetu, bili oni Hrvati ili Srbi«. 
U priopćenju DZH-a se nadalje navodi: »Dežurni nacionalisti-dušobrižnici s obje strane granice, uvijek su, pa tako i sada, spremno dočekivali ovakve nastupe i poentirali iz sitnih, dnevno-političkih razloga, šireći dalje netrpeljivost i sjećanja na nesreću naroda s ovih prostora. Prividni, medijski egzibicionizam Tomislava Žigmanova jednako je štetan po međuljudske i međunacionalne odnose u Subotici i Vojvodini kao i prisustvo Fondacije Dragana Vasiljkovića.
Ograđujemo se stoga od bilo kakvih pokušaja uvlačenja ‚srba‘ i ‚hrvata‘ u ovaj mali privatni rat koji Žigmanov trenutno vodi s Vasiljkovićem, uz najoštriju osudu pokušaja uvlačenja Demokratske zajednice Hrvata, te pojedinaca bliskih Demokratskoj zajednici Hrvata u iste, recikliranjem i prepakiranjem medijskih reagiranja iz ranijih godina. Neka dalja ‚prijateljska‘ prepiska po ovom pitanju ostane prethodno pomenutom ‚dvojcu‘ (rekli bismo, ‚s kormilarom‘)«.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika