Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Prijem pravaša

Svečani prijem prvaša koji će od nove školske godine pohađati cjelovitu nastavu na hrvatskom jeziku bit će priređen 1. rujna u prostorijama Hrvatskog nacionalnog vijeća s početkom u 18 sati. Tada će učenici prvih razreda dobiti udžbenike, kao i prigodne darove, te bon u vrijednosti od 10.000 dinara za nabavu potrebnog školskog pribora. Ove godine u cjelovitu nastavu na hrvatskom jeziku upisano je 26 djece, a kada je u pitanju izborni predmet Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture tek slijedi anketiranje učenika, odnosno roditelja.
Ž. V.

Stručni skup u Dubrovniku

U tijeku je stručni skup za učitelje hrvatskoga jezika izvan sustava Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, koji je započeo 22. kolovoza u Dubrovniku, a završava danas, 27. kolovoza. U Dubrovnik je iz Vojvodine otišlo 15 odgojitelja, učitelja i nastavnika, a drugih 15 stručni skup prati online. Skup obuhvaća brojne radionice i predavanja, a sve u cilju što boljeg usavršavanja učitelja, nastavnika koji su u cjelovitoj nastavi na hrvatskom jeziku odnosno koji izvode predmet Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture. 
Ž. V. 

Stručni skup za učitelje 
 
Stručni skup za jačanje jezičnih kompetencija učitelja u cjelovitoj nastavi na hrvatskom jeziku i nastavnika Hrvatskog jezika s elementima nacionalne kulture bit će održan 4. rujna u prostorijama Hrvatskog nacionalnog vijeća. Tijekom ovog skupa bit će predstavljanje koncepcije udžbenika za 1. i 2., koje će realizirati Ljiljana Dulić i Marina Piuković, dok će profesor Ivan Baričević predstaviti koncepciju udžbenika za 5. i 6. razred. Stručna predavanja na temu »Pravilno govorim i pišem hrvatski jezik« održat će profesorice hrvatskog jezika i književnosti Monika Ivanović i Morena Rendulić, dok će profesor Ivan Baričević i profesorica Mirjana Crnković govoriti o izvođenju nastave izbornog predmeta. Stručni skup organizira Hrvatsko prosvjetno društvo Bela Gabrić uz potporu HNV-a. 
Ž. V.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika