Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Pileći muffini

Postoje situacije kada vam ljudi najave posjet u vrijeme kada obično ručate, a oni su među onima koji uvijek odbijaju pridružiti se stolu. Takve su situacije neugodne, jer ste gladni i nije baš pristojno jesti dok drugi to gledaju. U tim situacijama nisam ni sigurna da gosti to ne žele uvijek, ali čini se više kao da im je neugodno. Općenito, u takvim situacijama pomažu mi praktični i primamljivi ručkovi u smislu da nisu potrebni svečano postavljeni tanjuri i redoslijed jela već su izvrsni za obrok u pokretu ili kako se kaže »s nogu«. Današnji pileći muffini jedan su od njih. Uz lijep obrok od salate od riže, susama i kiselog vrhnja ili neke po vašem izboru, bit će to izvrstan obrok kojem nitko neće odoljeti.
Potrebno: 2 žlice maslaca / 3 žlice umaka od rajčice / 1/2 žličice aleve paprike / 1 crvena paprika narezana na male kocke / 2 poriluka / 2 šalice nasjeckanog špinata / 200 g kuhane piletine narezane na kockice / 8 jaja / 1/2 žličice soli / 1/4 žličice papra / 150 g ribanog sira po vašem izboru.
Postupak: Na tavi zagrijati maslac, pa pirjati sitno nasjeckani poriluk i papriku narezanu na male kocke. Kad omekšaju, dodati umak od rajčice i kuhati dok ne zavrije. Ugasiti vatru, a zatim dodati špinat i prethodno kuhanu piletinu narezanu na kockice. Masu sjediniti miješajući. Premazati kalupe za muffine i u njih staviti pripremljenu smjesu. U zasebnoj zdjeli umutiti jaja sa solju, paprom i alevom paprikom, a zatim preliti smjesu u kalupe. Muffine peći u pećnici zagrijanoj dvadesetak minuta, a naribani sir dodati pred sam kraj. Muffini su gotovi kad su jaja pržena i kada na čačkalici ne ostane tijesta. Ostaviti muffine u kalupu da se ohlade, a zatim ih izvaditi i poslužiti.
Ovi muffini izvrsno se slažu kao predjelo, ali uz obrok salatu možete ih poslužiti i kao glavno jelo za ručak ili večeru. Dobar tek!
Gorana Koporan

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika