Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Suradnja fondacija Cro-fond i Prosperitati

Predstavnici Fondacije za razvoj hrvatske zajednice Cro-fond sastali su se 20. listopada s predstavnicima mađarske regionalne fondacije za zajednički razvoj u Vojvodini Prosperitati. Na ovome sastanku nazočili su: u ime Fondacije Cro-fond upravitelj Lazar Cvijin i dopredsjednik Povjerenstva za promicanje gospodarske suradnje HNV-a Miroslav Kujundžić, a u ime Fondacije Prosperitati direktor Bálint Juhász i voditeljica Odjela za strategiju Zita Nagy.
Po riječima Lazara Cvijina, cilj sastanka je bio upoznavanje s iskustvima Fondacije Prosperitati na području potpore gospodarstvenicima mađarske zajednice. Direktor Juhász je predstavnike Fondacije Cro-fond upoznao s procedurom osnutka i ciljevima Fondacije, izradom strategije o gospodarstvu, ustroju i programima Fondacije Prosperitati. 
»Najvažniji dio nama su zapravo njihovi početni koraci, te izrada strategije za razvoj. Upoznali su nas i s njihovim sadašnjim projektima, te su bili izuzetno susretljivi. Važne su nam bile informacije koje smo na tom sastanku dobili, kako mi sada u našim počecima ne bi lutali. Također, iskazali su spremnost za daljnju pomoć oko ustroja programa koji Cro-fond planira ustrojiti za oblast gospodarstva hrvatske zajednice«, kaže Cvijin koji je ovaj sastanak ocijenio izuzetno kvalitetnim, te je napomenuo kako je sada u planu serija tribina na kojima bi se promovirala sama ideja, te ujedno i izrada registra gospodarstvenika i same strategije razvoja hrvatske zajednice.  
Ž. V. 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika