Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Demanti

U Hrvatskoj riječi od 26. 6. 2020. godine, u članku pod nazivom »Apsolutna pobjeda SNS-a na svim razinama« stoji: »Međutim, tvrdi Žigmanov, ‘DSHV nije išao ni na jednoj razini izbora sa SNS-om, već su neki pojedinci iz DSHV-a samostalno ulazili na listu’. A na tvrdnje Đakovića da su imali suglasnost stranke i predsjednika, Žigmanov kaže: ‘Oni mogu reći što hoće. Kao DSHV nisu išli, i DSHV se nigdje ne spominje na listi u koaliciji sa SNS-om već su išli kao pojedinci’«. Ne znam zašto je g. Žigmanov izneo ovu neistinu. Nažalost, na moje telefonske pozive nije odgovorio da ovo objasni, te moram ovim putem demantirati njegovu izjavu, jer ona nanosi štetu i mom i ugledu Podružnice Srijem DSHV-a čiji sam predsjednik.
Dana 18. 2. 2020. u Srijemskoj Mitrovici, nakon izborne Skupštine podružnice Srijem DSHV-a, g. Žigmanovu iznijeli smo našu inicijalnu namjeru da na lokalne izbore izađemo na listi SNS-a čemu se on nije protivio. Za ovo postoje svjedoci! Mi smo na osnovu njegove potvrde ušli u pregovore sa SNS-om i g. Nedimovićem. 
Dana 10. 3. 2020. u Subotici je održana VIII. izvanredna sjednica DSHV-a s dvije točke dnevnog reda: »1. Donošenje odluke o izlasku na izbore na republičkoj i pokrajinskoj razini« i »2. Potvrđivanje odluka Podružnica i mjesnih organizacija DSHV-a na lokalnoj razini«. U okviru 2. točke ja sam iznio i objasnio našu odluku da na lokalne izbore u Srijemskoj Mitrovici idemo na listi SNS-a. Neki su članovi Vijeća tražili da se o izlasku na izbore u Srijemskoj Mitrovici glasa odvojeno, ali je predsjednik Žigmanov inzistirao da se glasa o svim lokalnim dogovorima zajedno. Vijeće DHSV-a je GLASANJEM potvrdilo sve dogovore o lokalnim izborima.
Dakle, NIJE ISTINA da nismo imali suglasnost stranke i predsjednika! Moja prva i jedina stranka čiji sam član je DSHV. Znam što je stranačka disciplina. Da je g. Žigmanov 18. 2. rekao »nemojte ići na listi SNS-a« mi ne bismo ni ulazili u pregovore sa SNS-om. Da je i pored predsjednikove podrške, koju nam je dao 18. 2., Vijeće reklo da ne trebamo ići sa SNS-om, mi bismo se povukli s liste i ne bismo išli sa SNS-om. 
Zašto je g. Žigmanov promijenio svoje mišljenje nakon izbora nije mi jasno, i žao mi je što mi to osobno nije objasnio, jer sam ja, kad god sam imao neki prigovor na njegov rad ili odluke, rekao to njemu osobno, a ne medijima.
Krunoslav Đaković, mag. theol.
predsjednik Podružnice Srijem DSHV-a

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika