Arhiv tekstova Arhiv tekstova

vijesti

Korisnici GC Subotica 
u komunikaciji s rodbinom 
putem video poziva

Gerontološki centar Subotica je prva ustanova socijalne zaštite u regiji koja je zbog novonastale situacije uvela novu obaveznu metodu komunikacije korisnika usluga s rodbinom putem video poziva. 
Zbog nemogućnosti posjeta rodbine i prijatelja, ovaj vid komunikacije će omogućiti korisnicima da održavaju kontakte s najmilijima. Do sada nije bilo potrebe za ovim načinom uspostavljanja kontakta, jer je rodbina svakodnevno bila u mogućnosti otići u posjet.
Ovim putem korisnici će lakše prebroditi izvanredno stanje koje ih, iako se drži pod kontrolom, u određenoj mjeri uznemiruje.
U sva tri domska objekta radni terapeuti će biti u obvezi osobno dostaviti telefon korisniku usluga preko koga će se ostvariti video poziv s rodbinom. S obzirom na trenutnu situaciju, ovo će biti primarni dio stručnog rada jer su briga o korisnicima i održavanje odnosa s rodbinom i prijateljima najvažniji.
Kontakt telefoni za video komunikaciju (Viber ili Whatsup) s korisnicima Jedinice panzionog tipa Doma Dudova šuma: 062/783-133, a za korisnike Jedinice stacionarnog tipa Doma Dudova šuma: 064/841-10-18, Dom za njegu: 064/841-10-17, Dom za odrasle osobe: 064/841-10-02.


Odgođeno javno otvaranje 
ponuda za davanje u zakup 
poslovnih prostora u Subotici

Zbog proglašenja izvanrednog stanja u Srbiji, a sukladno Zaključku Vlade o instrukcijama zaposlenima u državnim tijelima, iz Službe za poslovne prostore Tajništva za imovinsko-pravne poslove Gradske uprave Grada Subotice obavještavaju da se javno otvaranje ponuda pristiglih temeljem objavljenog Oglasa o davanju u zakup poslovnih prostora u Subotici, koje je zakazano za danas (petak, 20. ožujka) od 12 sati u prostorijama Medija centra Gradske kuće Subotica, Trg slobode 1, odgađa do daljnjeg.


Komunikacija sa subotičkim 
Centrom za socijalni rad 

U cilju dostupnosti usluga socijalne zaštite tijekom izvanrednog stanja komunikacija s Centrom za socijalni rad Grada Subotice obavljat će se putem telefona 024/548-220 i e-maila: subotica.csr@minrzs.gov.rs.


Obavijesti iz 
Gradske knjižnice Subotica

Povodom uvedenog izvanrednog stanja na teritoriju Republike Srbije, a u vezi s pandemijom virusa COVID-19, Gradska knjižnica Subotica neće biti otvorena za korisnike i posjetitelje ali Kviz Čitam i skitam ostaje aktivan na našem internetskom portalu i učenici osnovnih škola mogu i dalje popunjavati upitnik. Svim učenicima bit će omogućeno plaćanje godišnje članarine po promotivnoj cijeni od 300 dinara kad se stvore uvjeti za ponovni rad Knjižnice. Izvlačenje nagrada je odgođeno i iz Gradske knjižnice će sudionike kviza naknadno obavijestiti o novom terminu.
Također, iz Gradske knjižnice Subotica obavještavaju sve korisnike svojih usluga da po okončanju izvanrednog stanja neće biti u obvezi plaćanja troškova opomene ako su kasnili s vraćanjem knjiga. O svim daljnjim informacijama u vezi s radom Gradske knjižnice Subotica građani će biti pravodobno obaviješteni.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika