Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Pokrajinski ombudsman: Budimo odgovorni i solidarni u borbi protiv epidemije

Koliki će u Srbiji biti broj oboljelih od koronavirusa to zavisi i od ponašanja samih građana Srbije.
Pokrajinski pučki pravobranitelj – ombudsman apelira na građane da se ponašaju odgovorno i da se u brizi za vlastitu dobrobit oslanjaju na savjete stručnjaka.
U želji da spriječe širenje epidemije, stručnjaci savjetuju građanima, a naročito onima koji su stariji od 65 godina da se, u skladu s mjerama Vlade Srbije i izvanrednog stanja, striktno pridržavaju pravila o samoizolaciji i ne izlaze iz svojih kuća i stanova.
Činjenicu da se prethodnog dana na ulicama Novog Sada, kao i ulicama drugih gradova, mogao vidjeti veliki broj starijih sugrađana, Pokrajinski ombudsman je primio sa zabrinutošću.
Pokrajinski ombudsman, međutim, s izvjesnim osjećanjem zadovoljstva želi ukazati i na činjenicu da raste broj građana spremnih da pomognu svima kojima je pomoć potrebna.
Solidarnost je dragocjeni resurs na koji se svaka zajednica u trenutcima krize može osloniti. Na humane, solidarne i samoorganizirane građane se mogu osloniti i naši stariji sugrađani, kako bi lakše podnijeli zahtjevan režim samoizolacije.
Apeliraući na građane da se ponašaju u skladu sa savjetima stručnjaka, ali i da u brizi za vlastito zdravlje pokažu onu vrstu odgovornosti koja pridonosi zdravlju, sigurnosti i dobrobiti ostalih članova zajednice, Pokrajinski ombudsman se pridružuje apelima nadležnih tijela i nezavisnih institucija da se oslonjeni na međugeneracijsku solidarnost lakše izborimo s epidemijom koja nije zadesila samo Srbiju, nego i cijeli planet.
Republika Srbija, Autonomna Pokrajina Vojvodina
Pokrajinski pučki pravobranitelj – ombudsman

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika