Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Obavijest o upisu djece u I. razred osnovne škole u školskoj 2020./2021. godini 

Temeljem članka 18. Zakona o osnovama sustava obrazovanja i odgoja (Službeni glasnik RS broj 88/2017), a uz suglasnost Ministarstva prosvjete Republike Srbije, Tajništvo za društvene djelatnosti Grada Subotice organizira upis djece u I. razred osnovne škole na području Grada Subotice, u razdoblju od 1. travnja do 31. svibnja 2020. godine.

Uvjeti upisa
1. U prvi (I.) razred osnovne škole u školskoj 2020./2021. godini temeljem članka 18. Zakona o osnovama sustava obrazovanja i odgoja, upisuju se djeca koja će do 1. rujna 2020. godine imati najmanje šest i pol godina (rođeni do 1. ožujka 2014. godine), odnosno najviše sedam i pol godina.
2. U prvi (I.) razred osnovne škole školske 2020./2021. godine mogu se upisati i djeca koja će do početka školske godine (1. rujna 2020. godine) napuniti šest godina, i to nakon provjere spremnosti djeteta za polazak u osnovnu školu koju vrši psiholog škole, primjenom preporučenih standarda i postupaka.
Sva potrebna dokumenta za upis u prvi razred osnovne škole pribavljat će škole po službenoj dužnosti.
Prilikom upisa roditelji se mogu opredijeliti da njihovo dijete nastavu pohađa na srpskom, hrvatskom ili mađarskom jeziku. Nastava na hrvatskom jeziku na teritoriju Općine Subotica odvija se u sljedećim osnovnim školama: Matko Vuković u Subotici, Ivan Milutinović u Subotici i Maloj Bosni, Matija Gubec u Tavankutu i Vladimir Nazor u Đurđinu. 
Roditelj, posvojitelj, skrbnik, odnosno tijelo skrbništva, odgovoran je za upis djeteta u prvi razred osnovne škole. 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika