Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Prometna crna točka

Na graničnom prijelazu Bogojevo – Erdut kolone teretnjaka sa srbijanske strane su svakodnevne i u vrijeme najvećeg prometa duge su i po nekoliko kilometara. Znači to da se promet na državnoj cesti Apatin – Odžaci odvija otežano i da se zbog teretnjaka, parkiranih na cesti, vozila u oba smjera kreću istom kolovoznom trakom. Ugrožava to sigurnost prometa, kako onog ka graničnom prijelazu tako i onog koji se odvija između općina Apatin i Odžaci. A dnevno je tijekom 2019. godine samo ka graničnom prijelazu prolazilo oko 260 teretnjaka i 1.100 osobnih vozila, uz više od tisuću vozila koja su samo u prolazu ovom cestom.

Gužve zbog teretnjaka

Koliko veliki broj teretnjaka otežava promet, ali i sam prelazak državne granice znaju najbolje oni koji zbog obitelji, posla ili iz drugih razloga granicu prelaze često. 
»Uposlen sam u Hrvatskoj, svakodnevno putujem petnaestak kilometara od kuće do radnog mjesta i isto toliko nazad. U poduzeću u kojem radim uposleno je dosta Sonćana. Zadovoljni smo i poslom i primanjima, međutim, velike probleme stvaraju nam gužve na graničnom prijelazu Bogojevo – Erdut. Mislim da je na srbijanskoj strani jako loše, da ne kažem nikako, riješen promet teretnjaka. Dešava se da kamioni, a veliki ih je broj, izazovu i višesatna zagušenja na granici, jer nemaju posebnu traku nego prolaze skupa s putničkim vozilima. Zbog toga na posao moramo krenuti ranije, kako zbog eventualnog zastoja na granici ne bismo kasnili. Veći je problem povratak s posla, jer u to vrijeme gužve su skoro uobičajene, pa su skoro svakodnevna i naša osjetna kašnjenja s posla«, kaže Sonćanin Nenad L. 
»Suprug i ja živimo u Sonti, sin i kćerka sa svojim obiteljima u Hrvatskoj. Često putujemo kod njih, još češće obilaze oni nas. Ranije, dok nije preko ovoga prijelaza prometovalo toliko teretnjaka, stizali smo dosta brzo. Tijekom prošle godine dešavalo se da nam se, uz čekanje na granici, put duljine nepunih 40 km odulji i na nekoliko sati. Djeca su vrlo nezadovoljna ovim stanjem. Kažu, zapazili su da su najproblematičnije kolone kamiona, koje se stvaraju s obje strane mosta i na mostu, zbog slabe propusnosti na srbijanskoj strani. Vidljivo je i da gužvi znatno doprinose i kamioni koji niti ne prelaze granicu nego prometuju regionalnom cestom Odžaci – Apatin, pa ukoliko poštuju prometne propise, jednostavno naiđu na blokadu od prometala koja čekaju na prijelaz granice. Rješenje vjerojatno postoji, sin mi kaže da bi problem mogla eliminirati ili izgradnja jedne obilaznice, kojom bi prometovala vozila koja ne prelaze granicu, ili reguliranjem prometa na samom križanju kod graničnog punkta od strane prometne policije. Zapazio je da je većina vozača u gužvama vrlo nervozna, pa pomalo nasilnom vožnjom stvaraju nepotrebna začepljenja. Nadam se da ćemo doživjeti rješenje ovoga problema i tako češće uživati u društvu naših najmilijih«, kaže Ana Miličić.
»Od otvaranja graničnog prijelaza Erdut – Bogojevo često smo supruga i ja dolazili u šoping, bilo u Bogojevo, bilo u Sontu. Dosta potrepština u Srbiji nabavljamo po znatno povoljnijim cijenama nego kod kuće. Međutim, tijekom prošle godine kulminirale su gužve na granici, koje izazivaju brojni teretnjaci. Nije mi jasno kako se to ne može riješiti. Imam dojam da je, u vrijeme kad je prijelaz građen, nedostajalo puno pameti. Ne znam je li u pitanju (ne)stručnost angažiranih projektanata, ili, kao i puno puta do sada, političke začkoljice, jer mi nije jasno kako nije predviđeno upravo ovo što se danas dešava. Stoga smo supruga i ja skoro u cijelosti odustali od šopinga u Srbiji, jer ne možemo sebi priuštiti višesatna čekanja na granici«, kaže Stipan Mijok iz Vukovara.

Milijuni eura za novi prijelaz

Granični prijelaz s Hrvatskom Bogojevo – Erdut jedan je od najprometnijih u Srbiji. Nalazi se između državne ceste Apatin – Odžaci i mosta na Dunavu, a državnu cestu i prijelaz dijeli tek nekoliko desetaka metara kolovoza. I tu je problem, jer je regionalna cesta kojom se odvija promet između Odžaka i Apatina postala zaustavna kolovozna traka za teretnjake koji čekaju graničnu kontrolu.
Načelnik Zapadnobačkog okruga Dušan Marjan kaže za Hrvatsku riječ da je u više navrata, u kontaktima s državnim tijelima naglašavao potrebu za što bržim, kvalitetnijim i funkcionalnim osposobljavanjem ovog graničnog prijelaza. 
»Potpredsjednica Vlade i ministrica Ministarstva građevinarstva, prometa i infrastrukture Zorana Mihajlović je prilikom posjeta Zapadnobačkom okrugu, zajedno s nadležnim tajnicima u Ministarstvu i ravnateljem JP-a Putevi Srbije dala čvrsto uvjeravanje da će u suradnji s Ministarstvom financija učiniti sve kako bi tijekom godine krenulo rješavanje ovog problema. Također, i predsjednica Općine Odžaci Latinka Vasiljković razgovorala je s predstavnicima Uprave carine«, kaže Marjan.  
Svjesni su problema i u Upravi carina, a po njima najveći problem je propusna moć ovog prijelaza, jer na ulazu i izlazu postoji samo jedna ulazna i izlazna traka preko koje se odvija promet i obavljaju carinski pregledi. To je problem, jer je od 2010. godine promet na tom graničnom prijelazu uvećan za čak šest puta.  
»Uprava carina ne samo da je prepoznala problem već je poduzela i mjere za njegovo rješavanje zajedno s prijelazima Šid, Bezdan, Uvac i Bajina Bašta. Planska dolumentacija je kompletirana, a Općina Odžaci završila je eksproprijaciju zemljišta. Posao je nastavila Republička direkcija za imovinu, koja je od Uprave carina preuzela upravljanje graničnim prijelazima. Očekuje se da će građevinska dozvola biti dobivena tijekom ove godine. Ukoliko se osiguraju sredstva, izgradnja novog graničnog prijelaza mogla bi početi naredne godine«, navodi se u odgovoru koji je Hrvatskoj riječi dostavila Uprava carina. 
Procjene su da će izgradnja novog prijelaza stajati između sedam i osam milijuna eura. Razlog je to što se traži način da se, u suradnji s hrvatskom stranom, ta sredstva osiguraju iz europskih fondova.    
I. Andrašić, Z. Vasiljević
 
 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika