Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Mandati Renati Kuruc i Željku Pakledincu

Istoga dana, u četvrtak, 27. veljače, u maloj dvorani Mjesne zajednice održane su izborne skupštine MO DSHV-a Sonta i Podružnice DSHV-a Južno Podunavlje, Sonta. Kako je predsjednik MO Andrija Ađin zbog teškog zdravstvenog stanja odsutan iz Sonte, prvu sjednicu otvorila je zamjenica predsjednika Renata Kuruc. 
»Iza nas je dosta teško razdoblje. Bolest našega predsjednika svima nam je bila psihološki balast, nedostajalo nam je njegovo iskustvo, nedostajao nam je i on kao čovjek. Izgubili smo i dosta članova, moramo realno sagledati stanje i sukladno s tim reagirati, kako bismo predstojećoj izbornoj kampanji naše stranke dali svoj puni doprinos. Ni politička zbivanja u našoj sredini nisu nam pogodovala, međutim, uspjeli smo opstati i vjerujem da smo na putu pune konsolidacije«, rekla je zamjenica predsjednika MO. 
U nastavku sjednice, na prijedlog članstva, za predsjednicu sonćanske MO jednoglasno je izabrana Renata Kuruc, za zamjenicu Biserka Ađin, a osim njih, u Odbor MO izabrani su Andrija Andrašić, Ana Tudor i Tijana Butković. Izvješće o radu MO u prethodnom razdoblju i plan rada u narednom prezentirala je Renata Kuruc. Nakon jednoglasnog usvajanja i kratke stanke, u nastavku je održana i izborna skupština Podružnice DSHV-a Južno Podunavlje Sonta. 
Radu skupštine nazočio je i predsjednik DSHV-a Tomislav Žigmanov. »Raduje me vaš broj i vaša upornost i dosljednost. Nadam se da ćete i u narednom razdoblju dati svoj puni doprinos u ostvarivanju interesa naše zajednice. Očekujem i da će se u MO Sonta puno više nego do sada poraditi na tješnjem povezivanju i koordiniranom djelovanju stranke, Crkve i KPZH-a Šokadija. Vajska je jako dobar primjer kako to treba raditi«, rekao je među ostalim Žigmanov, pozdravljajući domaćine. Kandidaturu za dužnost predsjednika Podružnice u narednom razdoblju istaknuo je jedino dosadašnji predsjednik Željko Pakledinac. 
»Iza nas je politički vrlo turbulentno razdoblje na svim razinama. Dosadašnji koalicijski partneri su imali puno svojih problema, puno prelijetanja članstva u vladajuću stranku, pa više ne možemo govoriti o kvaliteti suradnje. Raduje me što je trend pristupanja članova drugim opcijama mimoišao našu Podružnicu, pa u novi izborni ciklus ulazimo s jasnim planovima i nadam se da ćemo se u narednom razdoblju uspješno izboriti za politički status koji zaslužujemo«, rekao je, među ostalim, predsjednik Podružnice. 
Nakon prezentacije svojega životopisa i izvješća o radu Podružnice u prethodnom razdoblju, te predloženog programa rada u naredne četiri godine, Pakledinac je jednoglasno izabran na dužnost predsjednika u narednom mandatnom razdoblju. Osim njega, Odbor Podružnice će tvoriti još Renata Kuruc, Biserka Ađin, Andrija Andrašić, Ana Tudor i Jakob Balog, svi iz Sonte, Dario Bošnjak i Ivica Straćinski iz Vajske, te Ivan Majić i Mihajlo Perak iz Odžaka. 
Ivan Andrašić
 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika