Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Certifikati Cambridgea na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu

Potpredsjednik Pokrajinske vlade i pokrajinski tajnik za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihály Nyilas i zamjenica pokrajinskog tajnika za visoko obrazovanje i znanstveno-istraživačku djelatnost prof. dr. sc. Dušica Rakić prisustvovali su otvaranju centra Cambridge Assesment English na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.
Certifikati Cambridge Assesment English obuhvaćaju sve razine poznavanja engleskog jezika. Riječ je o najprestižnijim europskim certifikatima ove vrste, što pokazuje i sve veća potražnja za njima – i na polju obrazovanja, kao i na tržištu rada. Samo prošle godine sedam milijuna polaznika širom svijeta položilo je ovaj ispit.
»Otvaranjem ovog centra, svi će imati priliku – počevši od studenata, asistenata i profesora, pa sve do učenika srednjih i osnovnih škola iz Novog Sada, ali i cijele Vojvodine – da stječu najrelevantnije znanje engleskog jezika i da ujedno polažu i dobiju certifikat, koji će im omogućiti napredovanje u profesiji i razvoj uspješne karijere. Filozofski fakultet u Novom Sadu jedina je državna akreditirana visokoobrazovna institucija u Srbiji koja ima Centar za polaganje ispita i stjecanje certifikata Cambridge«, naglasila je Dušica Rakić.
Prije uspostave direktne suradnje, Filozofski fakultet – putem suradnje s Britanskim savjetom – od 2012. godine ustupao je svoje prostorije za polaganje spomenutih ispita. Direktnom suradnjom s institucijom Cambridge Assessment English, koja je pod okriljem Sveučilišta u Cambridgeu, Filozofski fakultet je dobio ovlaštenje za Centar za polaganje ispita za stjecanje ovih certifikata, kao i da službeno organizira pripremnu nastavu za polaganje navedenih ispita.
 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika