Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Kultura vijesti

Mia Dimšić predstavila album 
Sretan put

BEOGRAD – Prodavaonica Jugoton Croatia Recordsa u središtu Beograda bila je prošloga tjedna tijesna da primi sve ljubitelje glazbe Mie Dimšić, mlade hrvatske kantautorice. Ona je predstavila svoj treći album Sretan put. Mia je istaknula da joj je ovo važan dan u karijeri. Za sebe kaže da radi posao svojih snova. Planovi za budućnost su joj promovirati singlove s albuma, posjet Americi i snimanje novih pjesama. 
LJ. C.

Večer posvećena Titusu Mačkoviću

SUBOTICA – Gradski muzej Subotica priređuje večeras (petak, 27. prosinca) večer posvećenu subotičkom arhitektu Titusu Mačkoviću (1851. – 1919.), u povodu 100 godina od njegove smrti. O životu i graditeljskom opusu arhitekta govorit će povjesničar Mirko Grlica i arhitektica mr. Gordana Prčić-Vujnović. Bit će priređen i prigodni komorni postav nekih od predmeta iz zbirke Gradskog muzeja, vezanih za Mačkovića i njegovu obitelj. Autorica postava je povjesničarka umjetnosti dr. Olga Kovačev-Ninkov. Početak je u 18 sati. 
Dvije predstave Bunjevačkog kola

SUBOTICA – Dramski odjel HKC-a Bunjevačko kolo izvest će dvije predstave sa svoga repertoara ovoga vikenda, u subotu i nedjelju, 28. i 29. prosinca, u dvorani Centra u Subotici. Sutra, u subotu, 28. prosinca, bit će izvedena predstava Č’a Grgina huncutarija, dok je u nedjelju, 29. prosinca, na programu komad Skupština na ćoši. U pitanju su pučke komedije iz života bunjevačkih Hrvata u Bačkoj koje je režirao Marjan Kiš. Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji i pred početak predstava na ulazu u HKC, po cijeni od 250 dinara. Kontakt telefoni su: 024/556-898 ili 064/659-06-35.

Veliko prelo u Subotici

SUBOTICA – HKC Bunjevačko kolo organizira Veliko prelo koje će biti održano u subotu, 25. siječnja 2020., u dvorani Tehničke škole Ivan Sarić u Subotici, s početkom u 19 sati. U programu sudjeluje
Veliki preljski tamburaški orkestar kojeg sačinjavaju: ansambl Hajo, ansambl Ravnica, ansambl Biseri i ansambl Ruže i članovi folklornog odjela HKC-a Bunjevačko kolo.
Tijekom večeri će biti pročitana najljepša preljska pisma, a birat će se i najljepša prelja s pratiljama.
Cijena ulaznice je 2.400 dinara. U cijenu je uključena večera i piće tijekom večeri. Svaka ulaznica sudjeluje u izvlačenju bogate tombole. Sve informacije u vezi s rezervacijom karata mogu se dobiti u Uredu HKC-a ili na telefone: 024/555-589 i 064/6590-635.

NIU Hrvatska riječ: Poziv za rukopise!

SUBOTICA – Nakladničko vijeće NIU Hrvatska riječ iz Subotice objavilo je javni poziv za književne autore i autorice iz Srbije koji stvaraju na standardnom hrvatskom jeziku ili na dijalektalnim govorima Hrvata da pošalju svoje neobjavljene rukopise radi njihove objave u idućoj, 2020. godini. Rukopise je potrebno poslati u elektroničkom obliku na e mail: naklada@hrvatskarijec.rs najkasnije do 31. prosinca 2019. godine. O uvrštavanju rukopisa u nakladnički plan za 2020. godinu odlučivat će nakladničko vijeće NIU Hrvatska riječ.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika