Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Sve je lakše s tamburom u ruci

Luka Kujundžić ima sedamnaest godina i učenik je trećeg razreda, općeg smjera Gimnazije Svetozar Marković u Subotici. Živi s roditeljima, mamom Ivanom i tatom Marinom, a ima i dva mlađa brata: Dominika i Dražena. 
U budućnosti sebe može vidjeti kao inženjera ili arhitekta, te bi nakon završene srednje škole volio upisati fakultet koji je vezan uz to, ali još nije siguran točno koji i gdje. Nakon toga bi želio raditi u struci, a osim posla volio bi i svirati tamburu, kao što to i danas radi. 
Luka već sedam godina svira tamburu – primu u Subotičkom tamburaškom orkestru. S obzirom na to da voli putovati, drage su mu sve turneje, a kao posebnu je izdvojio prošlogodišnju u Italiju. 
Želja mu je jednoga danas svirati i u manjem tamburaškom sastavu, no nije jedini u tome. Skupa s prijateljima Lukom (harmonika), Vanjom (basprim 1), Istvánom (basprim 2), Nikolom (čelo) i Ivanom (bas) odlučili su tu želju i ispuniti, te se kad mogu okupljaju i vježbaju. Cilj im je jednoga dana postati ansambl koji će kvalitetno svirati i uveseljavati druge. 
U slobodno vrijeme, osim sviranja, Luka voli i slušati glazbu, stranu, ali i domaću, a posebno izdvaja pjesme s Ex YU scene. Rado sluša i Đorđa Balaševića, Olivera Dragojevića, Tonija Cetinskog, Petra Grašu... No, to nije sve, u slobodno vrijeme voli i voziti bicikl s prijateljima, a to mu je i najdraže prijevozno sredstvo na putu do škole i obrnuto. 
Izdvojio je kako voli i životinje, a omiljeni su mu konji. 
Kada su u pitanju filmovi, ima više omiljenih, ali ako može birati uvijek će komedije biti prve na listi. U životu ga ispunjava vrijeme provedeno s obitelji i dobrim prijateljima.
L. V.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika