Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Program obilježavanja Dana grada Subotice

Obilježavanje Dana grada Subotice počelo je jučer (četvrtak, 29. kolovoza) i traje do ponedjeljka, 2. rujna, a građanima i gostima nudi se raznovrstan kulturni, umjetnički, zabavni i sportski program. 
Svečana sjednica Skupštine grada bit će održana sutra (subota, 31. kolovoza) u 12 sati. Na njoj će biti dodijeljeno zvanje Počasni građanin, posthumno književniku Danilu Kišu i priznanje Pro Urbe, koje će biti uručeno defektologinji Danijeli Andrašić, direktoru Doma za učenike Robertu Đivanoviću i profesoru Józsefu Nyersu. 
Središnji trodnevni glazbeno-zabavni program održava se na Velikoj pozornici na Trgu slobode. Danas (petak, 30. kolovoza) na Velikoj pozornici postavljenoj na Trgu slobode, održat će se dva koncerta. Od 19 do 20 sati, publiku očekuje nastup Subotičkog tamburaškog orkestra, a od 21 sat publiku će zabavljati Nataša Bekvalac. 
Program na maloj pozornici planiran za 31. kolovoza u kome je predviđeno da sudjelje veliki broj udruženja i obrazovne ustanove, odnosno učenici osnovnih i srednjih škola a tu je i program kulturnih događanja koja organiziraju ustanove kulture.
U predvorju Gradske kuće moći će se pogledati izložba Gradskog muzeja pod nazivom Subotička kraljica sportova 1878-1941 koja će biti otvorena u nedjelju, 1. rujna, u 9 sati.
U nedjelju, 1. rujna, organizira se Treći subotički polumaraton. Središte grada, Prozivka i Radijalac će biti zatvoreni za promet toga dana od 9 do 13:30 sati.
Za ponedjeljak, 2. rujna, u 11 sati planiran je sada već tradicionalni događaj u okviru proslave Dana grada, a to je posjet gradonačelnika i predsjednika Skupštine subotičkom rodilištu, kada daruju sve bebe rođene na Dan grada, kao i njihove majke. 
Tijekom manifestacije, u Art kinu Lifka i kinu Abazija na Paliću predviđene su filmske projekcije, a za ljubitelje likovne umjetnosti, izložbe su planirane kao i uvijek u Suvremenoj galeriji, Gradskom muzeju, Gradskoj knjižnici, u ZOO vrtu, na Otvorenom sveučilištu i u Galeriji Dr. Vinko Perčić gdje će u nedjelju, 1. rujna, u 19 sati biti otvorena izložba hrvatskog umjetnika Ivana Šeremeta pod nazivom Jučer, danas, sutra. 
Glumci iz Dječjeg kazališta tradicionalno će zabavljati najmlađe u parku na Prozivki.
Za ovogodišnji program proslave Dana grada lokalna samuprava izdvojila je 3,4 milijuna dinara.
Detaljan program proslave Dana grada može se preuzeti sa službenog internet portala Grada: www.subotica.rs. 
H. R.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika