Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Bez dileme u Milji, Imoli prvi Derby korak

Svi koji su u nedjelju bili na subotičkom Hipodromu sigurno nisu zažalili. U okviru trećeg trkačkog dana u organizaciji Konjičkog kluba Bačka održano je devet kasačkih utrka, od kojih su se po značaju izdvojile tri. 
Prva je svakako tradicionalna Subotička milja, jedno od najcjenjenijih kasačkih nadmetanja u regiji, a i ove godine se sastojala od dva trčanja. U igri taktike, brzine i spremnosti pobijedilo je grlo Rite on Win, s vozačem Dejanom Katanićem. Iako se očekivala velika borba, brzo se ispostavilo da dvojbe i nije bilo mnogo. Rite on Win je u oba »hita« slavio pobjedu. Prvi rival, grlo Isaac Newton AT, branilo je čast domaćeg odgoja, ali nije moglo više od dva druga mjesta. Šansu da postane prvo grlo s tri pobjede u Milji propustilo je grlo Rincope Jet. U prvom trčanju osvojilo je treće mjesto, a potom je i odustalo.
»Nisam se baš nadao ovakvoj pobjedi. Iskreno, više sam očekivao od grla Isaac Newton. Tek sam drugi put bio u sulkama Rite on Wina, ali sam znao da imam šanse za dobar plasman, ako dobro startam. Vozio sam ga u Beogradu, prvi put na 2.100 metara (Milja se trči na 1.609 metara) i tada sam vidio da je konj baš dobar na startu. Presretan sam bio poslije pobjede u prvom trčanju, i bilo je pitanje hoće li biti spreman da ponovi isti takav nastup i u drugom ‘hitu’. I opet je sve prošlo dobro, bilo je snage za još jednu utrku u maniru start – cilj, i pobjedu, na iznenađenje mnogih«, istaknuo je Dejan Katanić.
Dobio je Katanić zaslužen pljesak, dobio je i vlasnik Vlada Bjelogrlić, ali i Zvonko Bogdan koji se poslije dužeg vremena ponovo pojavio na trkalištu u Subotici. Naime, Subotička milja je upravo njegova kreacija, utrka je nastala 1982. godine, pa je idejni tvorac i došao uručiti trofeje. Čestitao je tom prilikom najboljima, ali i rukovodstvu KK Bačka na dobrom radu i na tome što su utrku sačuvali.
Druga utrka dana bila je vezana za okršaj četverogodih grla, domaćeg odgoja, a riječ je o »Probnom Derbyju«, prvoj utrci iz Derby grupe. Prvi korak ka potencijalnoj »triploj kruni« napravili su Imola i Branko Skenderović. U do kraja neizvjesnoj utrci, riješenoj u posljednjih 200 metara, na drugom mjestu je ostao jedan od favorita, Alfa Varene (Stana Pejić Tukuljac).
»Utrka mi se dobro otvorila, sve je bilo ‘kao nacrtano’ za pobjedu. Malo me iznenadio rival koji je poveo utrku na početku, ali mi se to pokazalo i kao bolje. Bio sam uz vodeće tijekom cijele utrke, a onda smo dodali gas u posljednjih 200 metara. Već sam onda znao da rivali ne mogu ispratiti tempo Imole. Ovo je lijepa najava za Derby, ali ne znači da će ovo biti i plasman u tom, najvažnijem ispitu. Grlo Alfa Varene nije bez razloga jedan od favorita, a do Derbyja će u punoj formi biti i drugo grlo iz naše štale Saphir AT«, prokomentirao je Branko Skenderović, vozač i trener grla Imola.
Rezultati, prva kasačka utrka Sebastian Guarato: Bobine Photo (J. Gabrić) 1:18,5, Anna Milau (A. Veréb) 1:20,5, Audacieuse Lorme (A. Angyal) 1:21,4, Caline des Landes (B. Skenderović) 1:21,4 druga kasačka utrka Doroti IT: Eskarne (A. Angyal) 1:23,9, Haley (M. Pantić) 1:24,2, Loretta (A. Veréb) 1:24,3, Phabtom Assassin (A. Horvatski) 1:24,4, treća kasačka utrka Linbros: Paladino (B. Kečenović) 1:18,0, Poker (P. Knekt) 1:18,8, Idril Sugar (S. Sič) 1:19,6, Dimiskija Love (M. Tasić) 1:19,8, četvrta kasačka utrka Subotička milja, prvo trčanje: Rite on Win (D. Katanić) 1:15,5, Isaac Newton AT (D. Petrović) 1:15,7, Rincope Jet (A. Veréb) 1:17,1, Velvet Dancer (B. Mukić) 1:176, peta kasačka utrka Čokito: Donita Ferm (V. Pribić) 1:20,4, Halydar (S. Sič) 1:20,6, Glenda (M. Oračić) 1:20,9, Arleta (B. Kečenović) 1:21,1, šesta kasačka utrka Dick Matserup: Eliot (P. Dulić) 1:18,0, Cash Royal (D. Katanić) 1:18,8, Hungaria Oaks (B. Kečenović) 1:19,1, San Siro (B. Mukić) 1:19,4, sedma kasačka utrka, Probni Derby: Imola (B. Skenderović) 1:19,2, Alfa Varenne (S. Pejić Tukuljac) 1:19,4, Solvalino (Z. Petrović) 1:19,7, Fotta Royal (D. Katanić) 1:19,9, osma kasačka utrka Subotička milja, drugo trčanje: Rite on Win (D. Katanić) 1:15,0, Isaac Newton AT (D. Petrović) 1:15,2, Velvet Dancer (B. Mukić) 1:15,9, Black Coffee (G. Zolnayi) 1:16,3, deveta kasačka utrka Lahor II.: Lola BM (Z. Petrović) 1:21,2, Jagersro (B. Kečenović) 1:21,6, Gloria de Sajan (B. Skenderović) 1:21,9, Čarli BL (L. Bajić) 1:23,3.
D. V.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika