Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Uspjeh vrijedan hvale

Petnaestogodišnja, skromna i povučena učenica Anamarija Kuntić tijekom svog školovanja postigla je zavidan uspjeh. Njen rad i odricanje svrstali su je među najboljih troje učenika koji su ujedno bili i kandidati za učenika generacije cjelovite nastave na hrvatskom jeziku.
Anamarija je završila osmi razred u Osnovnoj školi Matko Vuković, gdje je dobitnica Vukove diplome, a osim toga završila je i Osnovnu baletsku školu Raičević u Subotici.
Anamarija živi u obitelji s mamom, tatom i trojicom starije braće, a osim već spomenutog baleta voli i pjevati. 
Kako je sama rekla, biologija i kemija je najviše zanimaju, te bi željela upisati srednju školu za farmaceutskog tehničara, te po sadašnjim planovima poslije srednje škole studirati farmaciju.
Da bi postigla sve uspjehe, potrebno je bilo puno rada i, kako je i sama rekla, ponekad joj je bilo i teško, jer je sve kombinirala s baletnom školom, no organizacija je pola posla. Natjecala se iz povijesti, biologije, kemije, hrvatskog jezika te je sudjelovala u kvizu Čitanjem do zvijezda. U pripremama su joj pomagali nastavnici u školi i obično je imala, osim redovitih sati, bar još jedan sat dodatni tjedno za pripreme, no pred natjecanje je to bilo intenzivno svaki dan. Sve ostalo bilo je na njoj samoj, a zna se što je potrebno: sjediti i učiti. 
U slobodno vrijeme Anamarija voli pogledati dobar film, a omiljeni joj je Divan život s Jamesom Stewartom. Omiljena knjiga je U potrazi za Aljaskom Johna Greena.
U životu je najviše ispunjava kada ostvari svoje ciljeve, te kada ima slobodno vrijeme za obitelj, prijatelje i prije svega sebe. 
Postignuti uspjeh: 2. mjesto na Okružnom natjecanju iz biologije u 5. razredu; 1. mjesto na općinskom i 1. mjesto na okružnom natjecanju iz biologije u 6. razredu; 1. mjesto na općinskom i 1. mjesto na okružnom natjecanju iz biologije u 7. razredu; 3. mjesto na općinskom i 2. mjesto na okružnom natjecanju iz biologije u 8. razredu; 1. mjesto na općinskom i 2. mjesto na okružnom natjecanju iz povijesti u 7. razredu; 1. mjesto na općinskom natjecanju iz povijesti u 8. razredu; 3. mjesto na okružnom, 2. mjesto na republičkom natjecanju iz hrvatskog jezika i jezične kulture u 7. razredu; 2. mjesto na okružnom i 1. mjesto na republičkom natjecanju iz hrvatskog jezika i jezične kulture u 8. razredu. Sudjelovala je više puta u kvizu za poticanje čitanja Čitanjem do zvijezda, te je veoma uspješno završila Osnovnu baletsku školu Raičević i sudjelovala s plesnim studiom Adaggio na međunarodnim natjecanjima u baletu te osvojila jedno prvo, jedno drugo i jedno treće mjesto.
Nakon ovakvih rezultata, svaki komentar je suvišan. 
Ž. V. 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika