Arhiv tekstova Arhiv tekstova

U Subotici 19. srpnja

U organizaciji agencije Adria events počela je deseta sezona u okviru programa City games. Riječ je o sportsko-zabavnom programu koji se održava na teritoriju cijele regije, a sve se radi po uzoru na nekada veoma popularne Igre bez granica. Zato je i pravilo da se sva natjecanja organiziraju na i oko vode, da u sebi kombiniraju više sportskih disciplina, da iziskuju visoku spretnost sudionika, a opet da dobro zabave publiku.
U projekt je već više godina uključena i Subotica, preko ekipe Sportskog saveza Subotice. Tako je i prošle godine, na bazenu u Dudovoj šumi, održano zanimljivo natjecanje. Osim domaćinstva, naši sugrađani su se pokazali i kao dobri natjecatelji, pa su prošle godine stigli i na završni turnir na Zlatiboru, te su osvojili treće mjesto u konkurenciji ekipa iz Srbije.
»I ove godine Subotica će sudjelovati u ovom natjecanju. Prošle godine smo bili treći, na polufinalnom turniru u Somboru smo bili drugi. Sa sličnim ambicijama krećemo u ovogodišnje natjecanje, a možda i da osvojimo stepenik više. Naravno, nije samo natjecanje poanta, bitno je da se družimo, da jačamo veze među gradovima, ali i jačamo veze u regiji, pri tome promovirajući Suboticu i Sportski savez Subotice«, otkriva generalni tajnik Sportskog saveza Subotice Dejan Vuković.
Sezona u regiji otvorena je 21. lipnja u Sisku, nastavljena je igrama u Dubrovniku 25. lipnja, Kotoru 26., a 28. i 29. lipnja, odnosno 1. srpnja, igre nastavljaju veseliti ljubitelje u Crnoj Gori, u Baru, Podgorici i Tivtu. Prvo okupljanje u Srbiji zakazano je za 4. srpnja, a bit će to i prva prilika da se okupi subotička ekipa.
»Kao uvod u cijelu ovogodišnju priču smo pozvani na Međunarodni kup City games, koji je zakazan za 4. srpnja na Zlatiboru. Uz ekipe iz Srbije, Suboticu i Loznicu, nastupaju gosti iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije. Bila bi to lijepa najava za novu sezonu City gamesa u Srbiji«, kaže Vuković.
Ono što daje posebnu draž za sve ljubitelje ovakvih dešavanja, pogotovo za nešto stariju generaciju, jest lijepo sjećanje na nekadašnje Igre bez granica, izuzetno popularne u cijeloj regiji.
»Sve se dešava oko vode. Ekipe se sastoje od šest članova, dvije djevojke i četiri momka. Bitno je imati što više vještina, biti svestran, nije dovoljno biti, na primjer, samo dobar plivač. Ono što je lijepo jest da su najavljene kompletno nove discipline. Organizatori su obnovili rekvizite, tako da nas očekuju još zanimljivija natjecanja. Što se naše ekipe tiče, ona uglavnom ostaje ista. Sastavljena je od bivših i sadašnjih sportaša, plivača, hrvača, vaterpolista. Tu su Milica Šoštarec, Noémi Priboj, Nóra Bognár, Milan Ivošević, Dejan Franjković, Bojan Rašković, Miroslav Udicki... Trener će biti Srđan Dakić, motivator je Vladimir Dvornić«, zaključuje sugovornik.
D. V.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika