Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Raspisani izbori za članove vijeća mjesnih zajednica

Temeljem Odluke o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih zajednica na području Grada Subotice, donesene od predsjednika Skupštine grada Subotice, načelnica Gradske uprave Grada Subotice Marija Ušumović Davčik obavještava sve punoljetne građane s područja Grada Subotice da su raspisani izbori za članove vijeća mjesnih zajednica na području Grada Subotice za 7. srpnja 2019. godine. Rokovi za vršenje izbornih radnji počeli su teći od 5. lipnja 2019. godine. 
Svaki poslovno sposoban građanin, s prebivalištem na području mjesne zajednice za koju se biraju članovi vijeća, a koji je navršio 18 (osamnaest) godina života, ima pravo birati i biti biran u vijeće mjesne zajednice. Za člana vijeća mjesne zajednice može biti izabran poslovno sposoban građanin, koji je navršio 18 (osamnaest) godina života i koji ima prebivalište na području mjesne zajednice u kojoj je predložen za člana vijeća. Interno raseljene osobe (osobe koje imaju prebivalište na području Autonomne Pokrajine Kosovo i Metohija, a boravište na području Grada Subotice) nemaju biračko pravo na ovim izborima.  
Pozivaju se svi punoljetni građani i osobe koje će danom održavanja izbora steći punoljetnost da izvrše uvid u dio Jedinstvenog biračkog popisa za Grad Suboticu, kojom prilikom mogu tražiti upis, brisanje, izmjenu, dopunu ili ispravak svojih podataka u popisu, uz prikaz važeće osobne iskaznice. 
Uvid u dio Jedinstvenog biračkog popisa za Grad Suboticu možete izvršiti najkasnije do 28. lipnja 2019. godine kada se isti zaključuje u 12 sati. Po zaključenju dijela Jedinstvenog biračkog popisa za Grad Suboticu nije moguće izvršiti nikakve promjene u istom.
Uvid možete obaviti za naseljeno mjesto Subotica, Bikovo, Mala Bosna i Kelebija svakog radnog dana od 7 do 16 sati, subotom od 8 do 12 sati, u prostorijama Tajništva za opću upravu i zajedničke poslove Gradske uprave Grada Subotice – objekt Gradska kuća, na adresi Trg slobode 1, II. kat, ured 215, a najkasnije do 28. lipnja 2019. godine do 12 sati, kada se birački popis zaključuje Rješenjem nadležnog tijela.
Za naseljena mjesta: BAJMAK I MIŠIĆEVO: U prostorijama Mjesnog ureda Bajmak, utorkom, srijedom i petkom od 7 do 15 sati. ČANTAVIR, VIŠNJEVAC I BAČKO DUŠANOVO: U prostorijama Mjesnog ureda Čantavir, ponedjeljkom, srijedom, četvrtkom i petkom od 7 do 15 sati. PALIĆ, ŠUPLJAK, HAJDUKOVO I KRALJEV BRIG: U prostorijama Mjesnog ureda Palić, svakog radnog dana od 7 do 15 sati. DONJI TAVANKUT,  GORNJI TAVANKUT I MIRGEŠ: U prostorijama Mjesnog ureda Tavankut, ponedjeljkom i četvrtkom od 7 do 15 sati. ŽEDNIK, NOVI ŽEDNIK I ĐURĐIN: U prostorijama Mjesnog ureda Žednik, utorkom i četvrtkom od 7 do 15 sati.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika