Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Uvijek tu za druge

Lucija Ivanković Radaković ima 17 godina i živi u Subotici s mamom Marinom, tatom Marinkom, sestrom Katarinom i bratom Jakovom. Lucija je učenica trećeg razreda Srednje medicinske škole u Subotici, smjer medicinska sestra – tehničar. Kako nam je kazala, u školi koju je odabrala joj je zanimljivo, jer ono o čemu uči događa se u stvarnom životu, a ona svoje znanje može primijeniti kako bi pomagala drugima, a to je najviše ispunjava. Nakon srednje škole planira upisati Medicinski fakultet u Zagrebu.
Svira u Subotičkom tamburaškom orkestru oko osam godina. Voli svirati u orkestru, jer je uvijek zabavno, iako treba dati sve od sebe na svakoj probi. Zahvaljujući orkestru posjetila je mjesta koja možda ne bi imala priliku vidjeti. Kao jedan od većih uspjeha izdvaja odlazak u Izrael sa Subotičkim tamburaškim kvartetom. Voli čitati, ali i glumiti, bila je i članica dramske sekcije u HKC-u Bunjevačko kolo. To joj je bilo najdraže razdoblje u životu za sada, jer se na sceni osjeća slobodno i može biti svoja. 
Omiljeni film joj je Kraljević i ja, a za knjigu se ne može lako odlučiti, ima ih više. Voli slušati tamburaše i poznatog pjevača Đorđa Balaševića.    
Prošloga ljeta Lucija je bila volonter na manifestaciji Djeca u  Dužijanci, na Takmičenju risara, animator na Oratoriju, a bila je aktivna i u Etnokampu. Drago joj je što je imala priliku biti s druge strane svih ovih događanja, te dodaje kako je vidjela koliko je teško sve organizirati i koliko je truda potrebno. Osjećala se dobro pomažući pri organizaciji ovih manifestacija i željela bi sudjelovati u tome i sljedećih godina.
K. D. 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika