Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Zimski oratorij 2019.

Zimski oratorij, koji je započeo u ponedjeljak, 7. siječnja, održava se cijeloga tjedna, sve do danas, 11. siječnja i to na župi sv. Roka u Subotici. 
Prvi oratorij u Subotici započeo je u spomenutoj župi 2016. godine, kada su se u desetom mjesecu subotom počela okupljati djeca i mladi. Kasnije se župi sv. Roka pridružila i župa Uskrsnuća Isusova, također iz Subotice, i tako su počeli ljetni i zimski oratoriji. 
Zapravo oratorij je u Suboticu »donijela« Vedrana Cvijin, koja je sudjelovala na oratorijima kod salezijanaca u Zagrebu, koji su radili po uzoru na sv. Don Bosca, koji je okupljao djecu i mlade. 
Dvjema župama su se priključila i djeca drugih subotičkih župa, jer, kako i sami znate, dobar glas se daleko čuje, te ove godine na zimskom oratoriju ima čak 72 djece i oko 20 animatora. 
Tijekom ovoga tjedna djeca su sudjelovala u brojnim igrama, a budući da je vani snijeg, onda su iskoristili igre koje zahtijevaju i sposobnost na snijegu. Sudjelovala su i u brojnim radionicama poput kreativne, glazbene, kuharske, plesne, znanstvene i dramske radionice. Neizostavni dio oratorija su i duhovne radionice, na kojima se i temelje ovi susreti.
Posljednjeg dana zimskog oratorija (danas) djeca će sudjelovati na zajedničkoj svetoj misi u 17.30 sati u crkvi sv. Roka, a nakon toga u 18.20 sati svojim roditeljima pokazat će što su radili proteklih tjedan dana.  
Ž. V. 

Najava događaja

09.02.2019 - Gupčev bal u Tavankutu

HKPD Matija Gubec iz Tavankuta organizira XI. Gupčev bal, koji će biti održan 9. veljače, u sportskoj dvorani Osnovne škole Matija Gubec u Donjem Tavankutu. Za dobru zabavu pobrinut će se tamburaški sastav Biseri iz Subotice i klapa Levanda iz Zagreba. Cijena ulaznice, u koju su uračunati večera i konzumacija pića, je 1.800 dinara. Ulaznice za bal se mogu rezervirati do 1. veljače na broj: 064/201-5274. Početak bala je u 19 sati.

26.01.2019 - Veliko prelo u Subotici

HKC Bunjevačko kolo organizira Veliko prelo 2019. koje će biti održano u subotu, 26. siječnja, u dvorani Tehničke škole Ivan Sarić u Subotici, s početkom u 19 sati. Cijena ulaznice je 2.400 dinara. U cijenu je uključena večera (krumpirača....), piće tijekom večeri i za desert – fanki (krafne).

U programu će sudjelovati Veliki preljski tamburaški orkestar koji sačinjavaju ansambli Ravnica, Biseri i Ruže te članovi folklornog odjela HKC-a Bunjevačko kolo. Tijekom večeri bit će pročitana najljepša Preljska pisma a birat će se birana i najljepša prelja s pratiljama. Organizatori najavljuju i bogatu tombolu.

Sve dodatne informacije možete dobiti u Uredu HKC-a Bunjevačko kolo ili na telefon: 024/55-55-89.

  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • VRHRS
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika
  • DigitalDay