Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Plan za drugo polugođe

Da, znam... Ovaj zimski odmor je prosto proletio. Već u utorak, 15. siječnja, počinje drugo polugođe. Valja se pripremiti za školu, ovdje osobito mislim na one koji će ići prije podne u školu... Uh, tko će ustati? 
Vjerujem da vam ovoga tjedna neće biti nimalo lako, ali ako ste pomislili da ste dobro prošli, jer ima samo četiri radna dana, malo ste se prevarili – i subota je radna. 
Bilo kako bilo, odmor je prošao. Ako vam je ostala još koja lektira (nepročitana) ili kakva zadaća, onda se ozbiljno primite posla i nemojte sebi dozvoliti da počnete redati loše ocjene. 
Sad nema izgovora da ste umorni, te je najbolje odmah primiti se posla i slagati dobre ocjene, kako biste kada dođe lijepo vrijeme i lipanj (koji znam da već jako čekate) mogli uživati u čarima prirode. Dakle, plan je jasan. 
Kako bi vam sve bilo lakše i zabavnije, možete si napraviti i mini planer svojih obveza, te u njega upisati i što je za zadaću, do kad treba pročitati lektiru, do kad je vratiti u knjižnicu, koja je subota radna, kad su koji praznici i blagdani... rođendani... Zaista puno toga može stati. 
Hrckov kalendar imate, te se s datumima ne morate boriti, a sve ostalo ovisi o vašoj mašti. Ideja ima zaista mnogo, ako se dobro snalazite na računalu možete napraviti i svoj osobni planer i isprintati ga. Ako volite pisati, crtati, onda to možete napraviti od bilježnice; čak ga možete i uviti u poseban papir ili materijal, možete koristiti stickere u boji, razne flomastere i markere, selojtep u boji i s raznim dezenima... Ideja ima bezbroj, a, vjerujte mi, dobra organizacija je pola posla. 
Donosimo nekoliko ideja. 
Ž. V. 

Najava događaja

09.02.2019 - Gupčev bal u Tavankutu

HKPD Matija Gubec iz Tavankuta organizira XI. Gupčev bal, koji će biti održan 9. veljače, u sportskoj dvorani Osnovne škole Matija Gubec u Donjem Tavankutu. Za dobru zabavu pobrinut će se tamburaški sastav Biseri iz Subotice i klapa Levanda iz Zagreba. Cijena ulaznice, u koju su uračunati večera i konzumacija pića, je 1.800 dinara. Ulaznice za bal se mogu rezervirati do 1. veljače na broj: 064/201-5274. Početak bala je u 19 sati.

26.01.2019 - Veliko prelo u Subotici

HKC Bunjevačko kolo organizira Veliko prelo 2019. koje će biti održano u subotu, 26. siječnja, u dvorani Tehničke škole Ivan Sarić u Subotici, s početkom u 19 sati. Cijena ulaznice je 2.400 dinara. U cijenu je uključena večera (krumpirača....), piće tijekom večeri i za desert – fanki (krafne).

U programu će sudjelovati Veliki preljski tamburaški orkestar koji sačinjavaju ansambli Ravnica, Biseri i Ruže te članovi folklornog odjela HKC-a Bunjevačko kolo. Tijekom večeri bit će pročitana najljepša Preljska pisma a birat će se birana i najljepša prelja s pratiljama. Organizatori najavljuju i bogatu tombolu.

Sve dodatne informacije možete dobiti u Uredu HKC-a Bunjevačko kolo ili na telefon: 024/55-55-89.

  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • VRHRS
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika
  • DigitalDay