Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Plan za drugo polugođe

Da, znam... Ovaj zimski odmor je prosto proletio. Već u utorak, 15. siječnja, počinje drugo polugođe. Valja se pripremiti za školu, ovdje osobito mislim na one koji će ići prije podne u školu... Uh, tko će ustati? 
Vjerujem da vam ovoga tjedna neće biti nimalo lako, ali ako ste pomislili da ste dobro prošli, jer ima samo četiri radna dana, malo ste se prevarili – i subota je radna. 
Bilo kako bilo, odmor je prošao. Ako vam je ostala još koja lektira (nepročitana) ili kakva zadaća, onda se ozbiljno primite posla i nemojte sebi dozvoliti da počnete redati loše ocjene. 
Sad nema izgovora da ste umorni, te je najbolje odmah primiti se posla i slagati dobre ocjene, kako biste kada dođe lijepo vrijeme i lipanj (koji znam da već jako čekate) mogli uživati u čarima prirode. Dakle, plan je jasan. 
Kako bi vam sve bilo lakše i zabavnije, možete si napraviti i mini planer svojih obveza, te u njega upisati i što je za zadaću, do kad treba pročitati lektiru, do kad je vratiti u knjižnicu, koja je subota radna, kad su koji praznici i blagdani... rođendani... Zaista puno toga može stati. 
Hrckov kalendar imate, te se s datumima ne morate boriti, a sve ostalo ovisi o vašoj mašti. Ideja ima zaista mnogo, ako se dobro snalazite na računalu možete napraviti i svoj osobni planer i isprintati ga. Ako volite pisati, crtati, onda to možete napraviti od bilježnice; čak ga možete i uviti u poseban papir ili materijal, možete koristiti stickere u boji, razne flomastere i markere, selojtep u boji i s raznim dezenima... Ideja ima bezbroj, a, vjerujte mi, dobra organizacija je pola posla. 
Donosimo nekoliko ideja. 
Ž. V. 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika