Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Sportske vijesti

Atletika
AK Apatin uspješno završio godinu
Osam odličja na Novogodišnjem mitingu

APATIN – Mladi atletičari AK Apatina i AK Omladinca iz Prigrevice, neočekivano za sve, uspješno su nastupili na Novogodišnjem mitingu u Novom Sadu. Miting je održan pretposljednjeg dana 2018. godine u Dvorani I. Novosadskog sajma u organizaciji AK Vojvodina. Nastupilo je 640 atletičara iz 26 klubova iz Srbije i zemalja regije. Ovim nastupom mladi atletičari iz općine Apatin stavili su najljepši pečat za kraj uspješne natjecateljske 2018. godine. Apatinci su nastupili u većem broju i osvojili šest odličja: 3 zlata, dva srebra i broncu. Dvostruko se pozlatio Miloš Dreković. Izdominirao je u utrci na 60 metara i obranio prošlogodišnju titulu, a pozlatio se i u skoku u dalj. I prošlogodišnja pobjednica u utrci na 60 metara Milica Zanze obranila je titulu i Apatincima donijela novo zlato. Srebrna odličja osvojili su Uroš Mandić u utrci na 50 i Rastko Radišić u utrci na 100 metara. Šesto odličje, broncu, Apatincima je donijela Jovana Kuridža osvajanjem trećeg mjesta u utrci na 50 metara. I ostali članovi AK Apatin dali su svoj maksimum i bili vrlo blizu plasmana u finalne skupine. Tako su pokazali koliko uspješne atletičare mogu iznjedriti i male sredine. Uspjehu Apatinaca pridružili su se i mladi Prigrevčani osvajanjem dva srebrna odličja. Branislav Tadić bio je drugoplasirani u utrci na 60, a Nikolina Korica na 600 metara. Na natjecanju u Novom Sadu u pratnji djece bili su trener Bojan Tomašević i njegov asistent Zoran Čegar. Pored sjajnih rezultata mladih atletičara, u 2018. godini odlični su bili i seniori. Uspjehu kluba doprinijeli su osvajanjem sedam odličja na službenim prvenstvima Srbije. Jedna od perjanica kluba, Đuro Borbelj, aktualni je prvak Srbije u planinskom trčanju i osvajač brončanih odličja na 10.000 metara i 3.000 metara stipl. Klub se diči još jednom aktualnom prvakinjom Srbije: Aleksandra Burkanović je vlasnica zlata za pobjedu na 50 kilometara. Drugo mjesto na Prvenstvu Srbije u ultramaratonu na 12 sati osvojila je Snežana Milošević, a na istom natjecanju Slađana Dečermić je zauzela treću poziciju. Sedmo, brončano odličje, osvojio je Zoran Radičanin, trećeplasirani na Prvenstvu Srbije u maratonu. I ostali članovi AK Apatina dali su uspješnim nastupima na međunarodnim natjecanjima pun osobni doprinos promociji kluba i grada u zemlji i inozemstvu. Klub je u 2018. godini organizirao dva vrlo uspjela atletska događanja, 23. Apatinski Dunavski polumaraton i 3. Prekogranični ultramaraton Osijek – Apatin. Na ove dvije manifestacije nastupilo je skoro 1.000 natjecatelja iz zemlje i regije. 
»Besplatnu školu atletike pokrenuli smo početkom ožujka pretprošle godine i kroz nju je prošlo stotinak polaznika. Dosadašnjim natjecateljskim rezultatima potpuno smo opravdali sredstva uložena u ovaj projekt od lokalne zajednice. Čelništvo kluba je ponosno na sve urađeno u protekle nepune dvije godine u radu s djecom i mladima. Uspjehe su odličnim rezultatima dopunili i seniori, tako da je iza nas vrlo uspješna natjecateljska godina. U ovoj godini cilj nam je pojačanje rada u svim segmentima. Moramo pribaviti još jedan broj odgovarajućih rekvizita za rad s djecom, a nadam se i da ćemo uspjeti realizirati ideju o izgradnji atletske staze, koja je neophodna za dalji razvoj bazičnog sporta poput atletike u našoj općini. U planu su nam i organizacije naše dvije već prepoznatljive manifestacije, 4. Prekograničnog ultramaratona Apatin – Osijek 17. ožujka i 24. Apatinskog Dunavskog polumaratona 20. istopada«, rekao nam je predsjednik AK Apatin Goran Čegar.  

Kuglanje
Pojedinačno Prvenstvo Srbije za mlađe kategorije
Veliki uspjeh Apatinki

APATIN – Pojedinačno prvenstvo Srbije u kuglanju za mlađe kategorije održano je posljednjeg vikenda 2018. godine na kuglani Banje Junaković kraj Apatina. Domaće kuglašice bile su vrlo uspješne. Zlatno odličje osvojila je pionirka Noemi Heđbeli s oborena 523 čunja. U finale se plasirala kao prva na listi, a u finalu je prvo mjesto i zadržala. Pozlatila se i u kombinaciji kvalifikacije + finale. Ovo je za Heđbeli kruna uspjeha, jer je prethodno osvajala prva mjesta na sva tri Kupa grada i na Pojedinačnom prvenstvu Vojvodine. Njezin uspjeh dopunila je srebrnim odličjem Tamara Barać s 492 oborena čunja i srebrom u kombinaciji kvalifikacije + finale. Kadetkinja Jelena Barać osvojila je u svojoj kategoriji brončanu medalju s 525 oborenih čunjeva, te u kombinaciji kvalifikacije + finale četvrto mjesto.  

Mali nogomet
Završen 41. Milan Vrcelj
                                       
SOMBOR – Natjecanja na tradicionalnom, 41. za redom turniru NK Radnički, Memorijal Milan Vrcelj, završena su proteklog vikenda. Ovogodišnja natjecanja trajala su šest dana, a nastupilo je 11 generacija nogometaša, od omladinaca do početnika. Natjecanje je okupilo oko 500 darovitih nogometaša, što je samo potvrdilo značaj jednog od najdugovječnijih turnira na ovim prostorima. Memorijal je utemeljen još davne sezone 1977./78., a igra se u znak sjećanja na prerano premilog bivšeg kapitena omladinske momčadi Radnički Milana Vrcelja. Tijekom posljednja dva natjecateljska dana turnira nastupile su tri uzrasne kategorije. U kategorijama 2008. i 2011. godišta trijumfirao je somborski Spektar, a u konkurenciji jedanaestogodišnjaka neprikosnoveni su bili nogometaši apatinskog Olimpika. Apatinci su u finalu nadigrali vršnjake iz Subotice i tako se plasirali na prvo mjesto ispred Spartaka i Spektra. 

Ženski boks
Sombor domaćin turnira u ženskom boksu

SOMBOR – Sombor će drugu godinu za redom biti domaćin međunarodnog natjecanja u boksu za žene. Turnir Kupa nacija bit će održan u GH Mostonga u organizaciji Boksačkog saveza Srbije u partnerstvu s BK Sombor. Natjecanje će se odvijati u četiri dobne kategorije. Najavljeni su mečevi u 20 težinskih skupina kod pionirki, 13 kadetskih, te po 10 u konkurenciji mladih i seniorki. Izlučna natjecanja počinju u četvrtak, 17. siječnja, a u petak su predviđene četvrtfinalne borbe. U subotu su na programu polufinalne borbe, a pobjednice u svih 50 kategorija bit će poznate nakon nedjeljnih finalnih borbi. 
Ivan Andrašić

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika