Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Igrati svim srcem

Nataša Benčik ima 17 godina i živi u Donjem Tavankutu. Pohađa Gimnaziju Svetozar Marković i učenica je trećeg razreda općeg smjera. Još nije odlučila čime bi se željela baviti i koji bi fakultet upisala, ali smatra kako ima još vremena pronaći se u profesiji kojom bi se bavila. 
U slobodno vrijeme voli čitati, najradije Nicholasa Sparksa, a omiljeni film joj je The best of me, koji je rađen baš po njegovom romanu. Sluša različitu glazbu, od narodne i strane, folk-pop, pa čak i rep, do folklornih i etno pjesama. U životu je najviše ispunjavaju prijatelji i obitelj, te dragocjeno vrijeme koje provodi s njima.
Hobi koji ju je ispunjavao u osnovnoj školi, pored folklora, bilo je recitiranje i može se pohvaliti postignutim uspjesima. Naravno, kao i svaka mlada djevojka u tinejdžerskim godinama voli šminku i voljela bi se usavršiti u tome. Ipak, ono što ju najviše čini sretnom je folklor. Nataša igra od osme godine u HKPD-u Matija Gubec. O folkloru kaže: »Zaista je divan osjećaj baviti se folklorom. Osjećaj kada je nastup odrađen, kada je svaka kap znoja ispuštena i osmjeh razvučen od uha do uha od sreće. Moment kada se čuje posljednji udarac muške čizme zvečkom i pogled u publiku koja prezadovoljno skandira. E baš tada se koža ježi, baš tada sve muke oko možda malih cipela, nažuljane kože, uskih midera ili jako stegnutih podsukanja prestaju i ostaje samo osjećaj ponosa. Ponos na sebe, ponos na cijelu skupinu, ponos na naš rad i zajedništvo. Tada tek stiže osmijeh koji ide iz srca dok se posljednja kap znoja spušta niz kičmu. I zbog toga se planiram još dugo baviti folklorom i biti članica ovoga društva«.
K. D.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika