Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Premijer Plenković čestitao 
novoj predsjednici HNV-a

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković uputio je prigodnu čestitku predsjednici Hrvatskog nacionalnog vijeća Jasni Vojnić u povodu njezina izbora na tu dužnost.
»Opstojnost i budućnost Hrvata i hrvatske kulture izvan Republike Hrvatske u velikoj mjeri ovisi o ljudima poput Vas koji su spremni uložiti velike napore kako bi dali istinski doprinos radu i napretku svojih zajednica i udruga na terenu«, navodi se, među ostalim, u čestitki.
»Htio bih ovom prilikom istaknuti da u tim naporima Vi i Hrvati u Srbiji niste sami. Vlada Republike Hrvatske pomno prati i podržava aktivnosti hrvatskih udruga i organizacija u inozemstvu. S tim ciljem na raspolaganju vam stoji posebno tijelo Vlade, Središnji ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske sa svojim programima i stručnjacima«, podcrtao je premijer Plenković. 
(HNV)


Novogodišnja čestitka
Igora Mirovića

Svim građanima u 2019. godini želim ispunjenje osobnih i profesionalnih ciljeva, da još više i brže napredujemo i da nastavimo gospodarski i ekonomski razvoj naše Vojvodine i Srbije. Neka Nova godina bude ispunjena mirom, tolerancijom i razumijevanjem, a od srca svima želim dobro zdravlje, osobnu i obiteljsku sreću! Sretna Nova godina!
predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović

Medijska koalicija: 
Situacija u medijima nikad gora

Medijska koalicija priopćila je da je Vladi Srbije predan nacrt dokumenta Medijske strategije Srbije do 2024. godine, u čijoj su izradi aktivno sudjelovali i njihovi predstavnici, ali da se paralelno s tim situacija na medijskoj sceni iz dana u dan pogoršava.
Koalicija je u priopćenju navela da sam tekst Medijske strategije sadrži, u ogromnoj većini, prijedloge i rješenja za koje se već duže vrijeme zalažu njezini predstavnici.
»Upozoravamo, međutim, da se, paralelno, situacija na medijskoj sceni iz dana u dan pogoršava, a da vlast ne samo da ne ispunjava obećanja da će aktivno raditi na rješavanju nagomilanih medijskih problema nego skoro svakodnevno do nas pristižu informacije o ugroženoj sigurnosti novinara, kršenju zakona, političkim pritiscima, dramatičnoj zlouporabi medija, kršenju novinarskih i etičkih normi i ukidanju prava na javni dijalog i drugačije mišljenje«, navodi se u priopćenju.
Dodaje se kako je dokument Medijske strategije važan i da u budućnosti može utjecati na medijsku scenu, te da će Medijska koalicija aktivno sudjelovati u procesu javnih rasprava i nadgledati ovaj proces do kraja.
Medijsku koaliciju čine Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija, Asocijacija online medija i Asocijacija Lokal pres. 
D. B. P.
 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika