Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Pileće rolnice na vojvođanski način

Ova rubrika mi je donijela totalno novu dimenziju sebe same. Nikada, ali stvarno nikada nisam ni sanjala da ću dijeliti s drugima svoja kulinarska umijeća, ideje i kulinarske planove, a ponajmanje recepte. Ali eto nas sad ovdje, u rubrici u kojoj ja, Gorana Koporan, imam prijedlog za druge što bi mogli pripremiti i čime udovoljiti gurmanu u sebi ili sebi dragim ljudima. I onda sve to ode dalje, pa me neki dan, prije nego što sam počela misliti o tome što staviti na tacnu ovog tjedna, pozove prijateljica i pita imam li neki trik za fino punjeno bijelo meso. Ne da sam ga imala nego sam ga istog dana i pripremila, a kako je postupak vrlo jednostavan, a jelo istinski ukusno, prenosim recept dalje.

Potrebno: 700 g bijelog mesa / senf / vrhnje / papar / sol / 100 g šampinjona / 100 g sira trapista / curry / peršinov list / 100 g šunkarice / 100 g pančete

Postupak: Istanjiti pileći file i posoliti po okusu. Svako parče premazati vrhnjem i senfom, te na premaz dodati šunkaricu, trapist, šampinjone i posuti malo curryja, papra i peršinovog lista. Svaki komad pažljivo umotati i zaviti listom pančete. Ukoliko vam rolnica nije stabilna i odmotava se, probodite ju čačkalicom. Pecite rolnice na tihoj vatri u svinjskoj masti.

Dodatak: Uz ove fine rolnice možete služiti bilo što. Jedan od provjerenih prijedloga je krumpir i to kao pire, kao pomfrit ili onaj pekarski iz pećnice. Naravno, obrok salate ili redovna zelena salata ili riža ukoliko vam više godi će se također uklopiti. Varijacija je mnogo, a pileće rolnice će odlično ići uz sve.
Dobar tek!
Gorana Koporan
 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika