Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Djelatnici zagrebačke škole u posjetu Hrvatima u Vojvodini

Djelatnici Osnovne škole Špansko-Oranice iz Zagreba protekli vikend posjetili su hrvatsku zajednicu u Vojvodini. U subotu, 24. studenoga, obišli su Hrvatsko nacionalno vijeće, gdje ih je dočekao međunarodni tajnik HNV-a Darko Baštovanović koji ih je upoznao s političko-pravnim položajem Hrvata u Srbiji. Gosti su obišli Suboticu i znamenitosti vezane za povijest Hrvata u njoj, s  kojom ih je upoznao i kroz grad ih proveo turistički vodič Svetislav Milanković.
U nedjelju su gosti iz Zagreba, njih oko 40, obišli Petrovaradin, gdje im je domaćin bio Petar Pifat, te su prisustvovali proslavi 15. obljetnice HKPD-a Jelačić iz Petrovaradina.
Ovaj posjet ostvaren je na inicijativu djelatnika spomenute škole, koje je predvodila Karmen Cesar, sa željom upoznavanja života i rada Hrvata u Vojvodini. 
Ž. V.  

Najava događaja

23.02.2019 - Prelo u Đurđinu

HKPD Đurđin organizira Prelo na salašu koje će biti održano 23. veljače s početkom u 19 sati u župnoj dvorani u Đurđinu, na adresi Salaši 325. Cijena karte je 1.300 dinara, a u nju je uračunata večera (krumpirača i fanki), neograničeno piće, tombola za sve goste te zabavni program u režiji foklorne i literarno-dramske sekcije Društva. Za glazbu će biti zadužen ansambl San iz Subotice.

23.02.2019 - Bunjevačko prelo u Zagrebu

Bunjevačko prelo u Zagrebu bit će održano u subotu, 23. veljače, u restoranu Brezinka (Stubička 216A, Jablanovec). Cilj organizatora je okupiti bačke bunjevačke Hrvate i sve njihove prijatelje kako bi i u svojoj novoj sredini očuvali ovaj svoj običaj i vidjeli se bar jednom u godini. Cijena karte za odrasle je 170 kn, a uključuje hranu i neograničeno piće. Za djecu do 5 godina karta je gratis, a djeca od 6 do 12 godina plaćaju 75 kuna. Sviraju tamburaši Banda odabrana. Tombola će biti 10 kuna.

  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • VRHRS
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika
  • DigitalDay