Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Entuzijazam ispred svega

Rukometaše Spartak Vojputa tik pred početak sezone sačekalo je neugodno iznenađenje – glavni sponzor se povukao iz sportske priče, a pred ekipom je ostalo mnogo nepoznanica. Ipak, sportski duh je prevladao, pa je dobar dio igrača odlučio ostati, da uz trenera Slavišu Lakovića pokuša sačuvati subotički rukomet u domaćoj eliti. Pred šesto kolo i gostovanje u Novom Pazaru situacija je solidna: Subotičani se nalaze u sigurnoj zoni, a ono što daje vjeru da će opstanak biti osiguran jesu vrlo korektne igre.
»Iza nas je malo teži period, bio je ispunjen s dosta nedoumica, ali je okončan tako da smo se svi dogovorili i složili da ostanemo uz Klub, makar i bez nadoknade«, ističe Željko Peić Tukuljac koji već nekoliko godina uz prvi tim sazrijeva u korisnog superligaškog igrača. 
Željko (1998. godište) je, naime, dobio šansu tijekom prethodnih sezona da bude uz ekipu, zabilježio je i debi u jakom regionalnom natjecanju – SEHA ligi, a sada je počela sezona u kojoj će imati daleko ozbiljniju ulogu.
»Godi mi to iz više razloga. Prije svega zato što sam prošle godine bio ozlijeđen, pa baš nisam mnogo igrao. Sada je situacija bolja i svaku utakmicu očekujem s mnogo entuzijazma. Naravno, ima tu i malo treme zbog odgovornije uloge, ali mi se čini da se za sada odlično snalazim. Bit će to sve, siguran sam, još bolje, kako budem stjecao nephodno iskustvo«, kaže on.
Spartak je sezonu počeo s dvije dobre utakmice, ali su obje završene bez bodova. Dok je bilo snage, Subotičani su se dobro držali protiv favorita, Obilića i Crvene zvezde, ali je manji broj igrača, odnosno »kratka klupa«, bio ključni faktor. U međuvremenu se i tu situacija malo promijenila, a u trećem i četvrtom kolu stigle su i dvije pobjede, protiv Sloge u Požegi, a napose je značajno iznenađenje u Subotici protiv favoriziranog Šamota iz Aranđelovca.
»Te utakmice su nam značajno podigle samopouzdanje. Vidjeli smo da se možemo boriti protiv jačih ekipa u Super ligi Srbije, ali i nadati se pozitivnom rezultatu u svakom meču. Mlada smo ekipa, i svaka pobjeda nam mnogo znači i donosi sve veću dozu samopouzdanja i pozitivnu atmosferu u timu«, kaže Željko Peić Tukuljac.
Uslijedilo je, potom, gostovanje u Kikindi u prošlom kolu. Očekivanja su bila da povratak u Suboticu može proći s bar jednim bodom, no, greške u finišu stajale su Spartak poraza.
»Poraz u Kikindi jeste kiks za nas. Jednostavno, mogli smo i morali odigrati bolje. Finiš meča je možda i najbolje pokazao kako nismo uspjeli izgurati meč do kraja u dobrom ritmu, prije svega zbog manjka iskustva.«
Poslije pet uvodnih kola u Super ligi Srbije već je prežaljena ekipa Sloge koja je s pet poraza »zalijepljena« za dno tabele, a pred ekipom Spartaka je da se izbjegne i pretposljednja pozicija, odnosno da se osigura mjesto u »sigurnoj zoni« da se »kupi vrijeme« dok se stvari u subotičkom rukometu malo ne konsolidiraju. 
»Sezona je duga i sigurno će biti obilježena velikom borbom, kako za vrh tablice, tako i na začelju. U toj borbi će biti presudno da svaki meč odigramo odgovorno i da se dobro pripremimo za svakog rivala. Bitno će biti i da ne gubimo olako utakmice. Vidjeli smo već da možemo svladati favorita, ali i kako male greške odnose planirane bodove. Nadam se da ćemo smoći snage da kraj sezone sačekamo u sigurnoj zoni, da sačuvamo ekipu u Super ligi, a opet, da kao igrači iskoristimo svaki moment za napredak«, zaključuje na kraju Željko Peić Tukuljac.
D. Vuković

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika