Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Seminar o interkulturalnosti 
i školskim medijacijama

U Gimnaziji Svetozar Marković u Subotici je od 12. do 14. listopada održan seminar na temu interkulturalnosti i školskim medijacijama. Seminar je realiziran u okviru projekta prekogranične interkulturalne suradnje obrazovnih institucija Srbije i Hrvatske. 
Voditelji seminara bili su Tatjana Popović i Igor Đorđević, a na njemu su sudjelovali nastavnici i stručni suradnici te ravnatelji škola iz Subotice, Belog Manastira, Iloka pa tako i škole Matija Gubec iz Donjeg Tavankuta.
Sudionici seminara izložili su realizirane aktivnosti škola u razdoblju od siječnja do listopada 2018., a sljedeći su dan sudjelovali u konkretnim radionicama u sklopu kojih su se imali priliku okušati kao medijatori. Posljednji dan polaznici su iskoristili za razmjenu usvojenih znanja i vještina te su izradili okvirni plan za buduću primjenu u praksi. 
Pokrovitelji seminara bili su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Predavači su bili iz Nansen dijalog centra Srbija i Nansen dijalog centra Osijek koji su bili i organizatori seminara.
Druženje se završilo obilaskom Subotice, te ručkom. 
I. D.


Godišnji sastanak Ženske 
ruralne mreže Vojvodine 

Godišnji sastanak članica Ženske ruralne mreže Vojvodine bit će održan u subotu, 20. listopada, na Etno salašu Balažević u Donjem Tavankutu, s početkom u 11 sati. 
U okviru sastanka, u 11 i 30, bit će prikazan film Vojvođanske žene i ruralni turizam, u 12 sati planirano je predavanje o tome kako uspješno ostvariti internetsku prodaju, a u 14 će biti riječi o planiranju narednih koraka Ženske ruralne mreže Vojvodine i mogućnostima rada. Završetak skupa planiran je u 16 sati.
Glavni cilj sastanka je naučiti o marketingu u okviru online prodaje i zajedničkim snagama udružiti ideje članica o tome kako ići dalje. 
H. R.
 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika