Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Za informiranje na hrvatskom 1,2 milijuna dinara

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave donijelo je Odluku o raspodjeli sredstava iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine za programe i projekte iz oblasti informiranja na jezicima nacionalnih manjina u 2018. godini. Sredstva na natječaju dobili su i projekti koji se bave informiranjem na hrvatskom jeziku. Riječ je o ukupno pet projekata za koje je ukupno izdvojeno 1.170.000 dinara, a sredstva su dobili: Udruga banatskih Hrvata iz Zrenjanina za Glas Banata – stranice na hrvatskom jeziku (400.000 dinara), Hrvatska nezavisna lista iz Subotice za Vijesti na hrvatskom jeziku (250.000), Zajednica Hrvata Beograda Tin Ujević iz Beograda za dokumentarni film Monumentalni spomenici kipara iz Hrvatske na tlu Srbije (200.000), Udruga novinara Cro-info iz Subotice za TV program na hrvatskom jeziku Hrvatska panorama (200.000) i HKD Vladimir Nazor iz Stanišića za tjednu radijsku informativnu emisiju Glas Hrvata (120.000). 
Ukupna sredstva namijenjena za raspodjelu bila su 21,8 milijuna dinara, a sredstva je dobilo 77 projekata. Najveći izdvojeni iznos po projektu je oko milijun dinara a najmanji 70.000 dinara.  
Odluka o raspodjeli sredstava iz Budžetskog fonda za nacionalne manjine za programe i projekte iz područja informiranja na jezicima nacionalnih manjina u 2018. godini dostupna je na internetskim stranicama resornog Ministarstva (www.mduls.gov.rs), Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Kancelarije za suradnju s civilnim društvom i portalu e-Uprave.
D. B. P.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika