Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Festival kazališta za djecu

Jubilarni, 25. Međunarodni festival kazališta za djecu, jedan od najprestižnijih, počinje 16. i traje do 21. rujna. U okviru natjecateljskog programa subotičkoj publici predstavit će se 14 inspirativnih, maštovitih i uzbudljivih predstava za djecu iz 12 zemalja svijeta. Iz Hrvatske dolaze dvije predstave, odnosno Dječja i lutkarska scena Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu s komadom Jaje i Majstori trupe Teatar To Go iz Osijeka. U prvoj, dječak Joja poželi pijetla koji će ga buditi. On zapravo želi kućnog ljubimca i prijatelja, pa nestrpljiv i uzbuđen očekuje svog Franju iz gomile svakojakih jaja koja je prikupio. 
Predstava Majstori govori o dvojici majstora koji su dobili radni zadatak izraditi i postaviti semafor za reguliranje prometa ispred škole. Zahvaljujući svojim karakternim osobinama, majstori upadaju u naizgled bezizlazne situacije i nevolje. 
Predstave će se igrati u Dječjem kazalištu Subotica, Kazalištu Dezső Kosztolányi i Narodnom kazalištu na sceni Jadran, a svi programi festivala bit će besplatni za posjetitelje. 

Predstava MAJSTORI (Hrvatska) bit će održana u Kazalištu Dezső Kosztolányi (Trg žrtava fašizma 5, Subotica) 18. rujna u 18 sati. 

Predstava HUK SOVA, MAJSTOR PRERUŠAVANJA (Velika Britanija) bit će održana 19. rujna u 12 sati u Dječjem kazalištu Subotica (Park Ferenca Raichla 12 a). 
Predstava JAJE (Hrvatska) bit će 19. rujna u 12 sati u Dječjem kazalištu Subotica (Park Ferenca Raichla 12 a). Predstava TOBI (Makedonija) bit će održana 18. rujna u 12 sati u Dječjem kazalištu Subotica (Park Ferenca Rajhla 12/a). U natjecateljskom dijelu programa sudjelovat će još deset predstava koje također preporučamo. Tu je i prateći program, za koji detalje pogledajte na web adresi www.lutfestsubotica.net i nemojte propustiti jubilarni Međunarodni festival kazališta za djecu.    

Ž. V.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika