Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Zabava u parku punom vode

Potreba da izbjegnem sve što voli većina prelazi u neku vrstu mog hobija, strasti i malo se plašim zbog toga jer što ako većina otkrije zaista dobru stvar i ja je izignoriram samo iz tog razloga popularnosti. Da ne krenem odmah s rebusima, radi se o tome da mi se ne sviđa to što neke stvari postoje jako dugo i većina za njih ne zna i onda netko snimi film, napiše pjesmu o tome ili neki trendseter počne promovirati i odmah krene ludilo za tim nečim. Tako je bilo s Gospodarom prstenova, recimo. Tolkin je tu trilogiju napisao mnogo, mnogo prije nego što je Peter Jackson snimio film i prije nego što će masa postati opsjednuta njima. Mada, kada to ovako posložim, bilo bi šteta da svi ne čuju za Gospodara prstenova. Malo odrješeniji primjeri bi se odnosili na velike groznice poput filma Pedeset nijansi... svi su morali čitati tu knjigu i ja sam odlučila da to ispratiti neću. Ne volim ni odmarališta na koja svi putuju, više volim naći zabačeni dio planete. Ne volim ni kroj traperica kada je on u modi. Ne znam odakle meni taj inat, valjda su mi smiješni ljudi koji ne umiju smisliti sami što vole, pa im onda prodavaonice nametnu. Priznajem: teško je obući se normalno, a izbjeći trend, zahtijeva angažiranje i dužu potragu ili u najboljem slučaju krojačke sposobnosti.
Vjerujem da sam dovoljno objasnila svoj problem da bježim od svega što je popularno. E sad, propustila sam dovoljno mjesta iz tog razloga, a ja sam netko tko voli da spozna i krećem u suočavanje s problemom ni manje ni više odlaskom u aqua park. Svi vole vodene parkove i sigurno će biti gužva. Nisam bila nijednom, osim poslije jedne trke u Móraholomu ali u zatvorenim bazenima u wellness dijelu. I ne, ne idem s idejom da mi se ne svidi, nego da mi bude lijepo. 

Okolnosti koje pomažu

Jedna od najvažnijih stavki je da odaberemo dobru ekipu koja u sebi ima simpatije prema ovakvim mjestima. Dakle, vodimo djecu, dva djeteta. Biramo aqua park koji nije daleko i za koji ne moramo prijeći granicu kako bismo izbjegli pad raspoloženja zbog čekanja na granici i idemo u Bački Petrovac. Kupujemo sendviče, vodu i sokiće kako ne bismo sebe okupirali pripremama hrane i to stavili u prvi plan. Biramo petak i odlazimo na cijeli dan, kako bismo uspjeli uhvatiti i moment kada ima gužve jer je i to u sklopu ovakvih avantura. Sve je isplanirano i avantura kreće.

A u ponudi

Zapravo nije strašno. Put do Bačkog Petrovca je skroz pristojan u odnosu na to kakve su ceste u ovom dijelu zemlje. Sve je sjajno obilježeno i vrlo lako je stići do parkinga. Već s glavne ceste vidite te velike tobogane i priznajem da se dijete u meni budi, a strah odraslog treperi i sve to izaziva sjajno raspoloženje.
Aqua park Petrolend u Bačkom Petrovcu je veličine 20 hektara, a u okviru njega se nalazi nekoliko bazena: od onih s valovima, preko bazena za relaksaciju, do divlje rijeke (spuštanje na čamcu) i dječjeg raja s kulama i raznim atrakcijama. S obzirom na to da ima čak osam tobogana u kojima mogu uživati i djeca i odrasli, jasno je da su oni bili naša prva meta. Također, na raspolaganju je i adrenalin park, s 40 prepreka raspoređenih na tri nivoa. Naravno, tereni za odbojku, mali nogomet na pijesku, umjetna trava za košarku i nogomet, teretana na otvorenom samo su neki od dodatnih sadržaja na raspolaganju, pored kafića, restorana, slastičarnica i svih ostalih mamipara, ali i to je u redu. Pa ne idete valjda svaki dan u vodeni park!
Šalu na stranu, kao što se da naslutiti, mi smo veoma uživali, a ja sam probala novu stvar koju izbjegavam jer je mnogo popularna. Bilo je odlično, ali i dalje biram da ne volim gužvu i da se rashlađujem u zabačenim dijelovima naše lijepe planete. Izazov mi je donio svega lijepog i uskoro ću se odvažiti na još neki.
Gorana Koporan

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika