Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Interetno festival


Sedamnaesti po redu Interetno festival, u organizaciji Mađarskog kulturnog centra Népkör, bit će održan od 22. do 26. kolovoza. Tijekom pet festivalskih dana posjetiteljima će se predstaviti šest folklornih skupina iz zemlje i osam iz inozemstva. Program će svaku večer biti organiziran u Etnopolisu, prostoru kod Gradske kuće. Organizatori najavaljuju gostovanje interesantnih ansambala iz Rusije, Tatarstana i Jakutija, te najavljuju dolazak ansambala iz Kolumbije, Meksika, Paname i Paragvaja. Osim spomenutih gostiju, na festivalu će sudjelovati i ansambli iz Mađarske i Srbije. 
Festivalski dani i ove godine bit će organizirani i u Senti, Srbobranu i Kiskunhalasu. Manifestacija će početi u srijedu, 22. kolovoza, u 20 sati plesnom panoramom, koja je zajednički program ansambla iz Kecskeméta i folklorne grupe Róna MKC-a Népkör. Svečana ceremonija otvaranja bit će u četvrtak u isto vrijeme, kada će se publici predstaviti svi sudionici.
I ove godine u ponuditi će biti prateći programi u vidu vašara narodnih rukotvorina, gastro sela, Vinske ulice, igraonice za djecu i festivalskog kluba. Veći dio pratećeg programa bit će održan u Etnopolisu, dok će glazbeni program svake večeri biti organiziran u festivalskom klubu, u MKC-u Népkör.
Kako prenosi TV Subotica, organizaciju Festivala, prema riječima organizatora, kao i prošle godine, pratili su veliki financijski problemi. Sredstva ostvarena putem natječaja na republičkoj i pokrajinskoj razini, kao i od Grada Subotica čine samo 20 posto proračuna Festivala.
 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika