Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Od sada u Područnoj ligi

Nogometni klub Đurđin šampion je Gradske nogometne lige (GNL) Subotice. Da su najbolji na tablici znalo se i nekoliko kola prije službenog kraja sezone, a revijalni završni meč i dodjela pokala i pojedinačnih priznanja održani su u nedjelju, 3. lipnja, u Đurđinu. 

Pokal

Nagrade najboljima su uručili predsjednik Zajednice klubova GNL Dragan Vukasović, član Izvršnog odbora Gradskog nogometnog saveza Goran Jeknić te komesar za natjecanje Rade Rudić. Oni su pohvalili uspjeh igrača Đurđina, ali i sve bolji rad uprave kluba. 
Pred prepunim tribinama kapetan Đurđina Darko Peić primio je pokal te ga odnio do suigrača što je izazvalo veliki pozdrav navijača. Svoju kvalitetu i uigranost Đurđinčani su pokazali i na završnom meču istoga dana, kada su svladali reprezentaciju Subotice 4:2.
Iza Đurđina u poretku u sezoni 2017./18. druga je Elektrovojvodina, potom Čantavir, Lokomotiva, Palić, Bikovo, Hajduk, Solid, Žednik, Udamik Višnjevac, Mala Bosna te Bratstvo. 

Mlada ekipa

Trener momčadi Đurđina Davor Skenderović kaže kako se ova ekipa gradi već tri godine i da je uspjeh bio očekivan. Skenderović ističe da su se u ovoj sezoni posložile sve kockice, od složnog tima igrača, dobro organizirane uprave do podrške mještana. 
Od 26 igrača, čak 21 je iz Đurđina, a ostali su također na neki način povezani s ovim selom. U timu prevladava ‘96. i  ‘97. godište. Njihov trener kaže kako su ovi momci, osim toga što imaju talent za nogomet, uvijek raspoloženi za sudjelovanje u pripremi terena i svega drugoga što treba. 
NK Đurđin je treći puta pobjednik Gradske lige. Prvi su bili u sezoni 2004./05., potom 2009./10. te upravo završene sezone 2017./18.
Sadašnji trener Skenderović i sâm je bio igrač NK Đurđin prije 15 godina kada su odnijeli pobjedu u Gradskoj ligi. Kaže kako su uvjeti za nogomet od tada u Đurđinu znatno napredovali sve zahvaljujući boljoj upravi kluba. Renovirane su svlačionice, teren, a izgrađene su i tribine s jedne strane. 
Nakon ovogodišnjeg uspjeha Skenderović navodi kako se razmatra da se formira i kadetska skupina kluba. Vjeruje da će se problem njihovog trenera riješiti, jer kaže kako je za svaki uspjeh potreban kontinuitet, baš kao što ga je imala i ova pobjednička seniorska ekipa. 
Od sudjelovanja u Područnoj ligi trener Skenderović očekuje najprije upoznavanje ekipe s novim protivnicima i izazovima, a za koju godinu nada se i plasmanu u višu ligu. Kaže kako je aktualna ekipa mlada i ima potencijala da prvi puta u povijesti NK Đurđin dovede u Vojvođansku ligu. 
J. D. B.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika