Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Sportske vijesti

Rukomet žene DRLS Skupina Srijem – Bačka
Sve manje publike

SONTA –  U utakmici 11. kola ŽRK Sonta je na svojem parketu katastrofalno poražena od trećeplasirane ekipe ŽRK Klenak 09 rezultatom 5:26 (1:13). Mlade Sonćanke, i pored velike borbenosti, u obrani nisu bile u stanju pružiti dostojniji otpor iskusnijim i tjelesno znatno jačim protivnicama, a o igri u napadu dovoljno govori podatak da su u prvom poluvremenu svega u jednom navratu, u nastavku u još četiri, uspjele svladati protivničku vratarku. Kod Sonćanki po 1 zgoditak su postigle N. Kalanj, S. Kalanj, Zorica, Mihalek i Išpanov. Strpljenje je, po svemu sudeći, posve izgubila i publika, pa je gledalište sve praznije. U drugom poluvremenu ove utakmice na tribinama je ostalo manje gledatelja nego što je na parketu i na klupi bilo domaćih igračica. Čelništvo kluba trebalo bi se nad ovim podatkom duboko zamisliti i iznaći rješenja koja će publiku vratiti u dvoranu. U narednom kolu ŽRK Sonta će gostovati u Senti.

Nogomet 
Srpska liga Vojvodina
Zahuktali Crveni đavoli

SUBOTICA, BEČEJ – Nogometaši Bačke 1901 slavili su u 20. kolu na svojem stadionu protiv Odžaka rezultatom 3:2 (2:1) i u 21. kolu, na gostovanju u Bečeju, na sveopće iznenađenje i protiv lidera, ekipe Bečej 1918, zabilježili rezultat 1:3 (1:0). Protiv Odžaka su domaćini diktirali tempo od početka utakmice. Zgoditkom Orčića u 21. minuti došli su u prednost, međutim, gosti su poravnali svega dvije minute kasnije. Novu prednost Subotičanima donosi Krmar zgoditkom u 33. minuti. Poslije odmora publika je uživala u odličnoj igri obiju ekipa. I, kako to po nepisanom pravilu biva, nakon jednog propuštenog zicera domaćina, gosti poravnavaju u 52. minuti. Da pravda bude zadovoljena, svojim drugim zgoditkom na utakmici pobrinuo se Krmar u 83. minuti. Na gostovanju u Bečeju, osokoljena prethodnim rezultatima, Bačka 1901 je prikazala odličnu igru i upisala četvrtu pobjedu zaredom. Prvo poluvrijeme, uz dobru igru obiju ekipa, završeno je minimalnom prednošću domaćina, uz zapucani penal Subotičana. U nastavku su se gosti potpuno otvorili i dominirali travnjakom. Na poravnanje se nije dugo čekalo, Krmar je preciznim udarcem s velike udaljenosti loptu plasirao u mrežu domaćina. Subotičani dodatno pojačavaju pritisak, stvaraju nove prigode i najavljuju preokret, do kojega je u finišu utakmice i došlo. Prvo je Orčić u 83. minuti doveo goste u prednost, a pobjedu je potvrdio Krmar na isteku 90. minute. U narednom kolu Bačka 1901 će na svojem travnjaku dočekati doprvaka Dinamo 1945 iz Pančeva.

Vojvođanska liga Sjever
Svakom po bod

TAVANKUT – Tavankućani su u nedjelju rezultatom 2:2 podijelili bodove s gostima, ekipom trećeplasirane Mladosti iz Bačkog Petrovca. Gosti su se u Tavankut došli nadigravati, pa su gledatelji uživali u odličnoj nogometnoj predstavi. U igri bez grubosti viđeno je dosta prigoda, ali i dobrih vratarskih intervencija, pa je na neki način nogometna pravda na koncu zadovoljena. U narednom kolu Tavankut će gostovati u Čonoplji, kod šestoplasirane Sloge. 

Domaćini igrali i promašivali, 
gosti pogađali

SOMBOR – Na gradskom stadionu u Somboru, pred oko 100 gledatelja, Radnički se prikazao u najlošijem ovosezonskom izdanju i zabilježio poraz od 0:2 (0:2) od ekipe Preporoda iz Novog Žednika. Bila je to vrlo neobična utakmica. Igrači Radničkog u polju su dominirali, stvarali prigode, ali i ispromašivali sve što se moglo promašiti, čak i najozbiljnije zicere. Žedničani su praktički bez ozbiljnije prigode dva puta zatresli mrežu domaćina. Gosti su došli u prednost već u 2. minuti. Nakon kiksa kompletne obrane domaćina, centriranu dugu loptu glavom je s tri metra proslijedio u mrežu ukopanog Bulovića jedan gostujući napadač. Uslijedila je serija napada domaćih, međutim, u 21. minuti Preporod je realizirao penal i povećao prednost. Radnički je u nastavku imao potpunu inicijativu, ali bez ozbiljnije prijetnje po gostujućeg vratara, pa su bodovi otputovali u Novi Žednik. U narednom kolu Somborci gostuju u Bačkom Petrovcu, kod trećeplasirane Mladosti.

PFL Sombor
Nova pobjeda

SOMBOR – Nogometaši ŽAK-a zabilježili su novu pobjedu na stadionu kraj pruge. Svladali su fenjeraša, ekipu Mladost iz Kruščića rezultatom 3:1 (2:0). Solidnu prednost imali su već na poluvremenu, pa su u nastavku igrali opuštenije. U drugom poluvremenu obje ekipe su realizirale po jednu prigodu, pa je domaćin lagano osvojio već ukalkulirane bodove. U narednom kolu ŽAK će na stadionu kraj pruge dočekati ekipu Hajduk–Juniora  iz Kule. U klubu se nadaju novoj pobjedi za radost navijača koji se polako vraćaju na stadion. 

MFL Sombor 1. razred
Velika pobjeda

MONOŠTOR – Nogometaši Dunava iz Monoštora u nedjelju su na Doli, u vrlo tvrdoj i borbenoj utakmici osvojili nova 3 boda pobjedom nad favoriziranim Partizanom iz Kupusine rezultatom (2:1) (0:0). Iako se igralo vrlo žustro, stvarale su se prigode ispred oba vratara, na odmor se otišlo bez pogodaka. Na isteku prvog poluvremena svi na stadionu su zanijemili. Naime, u jednom žestokom duelu čuo se jak prasak, ispostavilo se da je slomljena noga igraču Dunava Vedranu Jegeru. Bez zgoditaka se igralo i prvih četvrt sata u nastavku. U 60. minuti Monoštorci su došli u prednost zgoditkom Balaža iz opravdano dosuđenog penala, a na 2:0 povisio je devetnaestogodišnji Santo u 75. minuti. Gosti su zgoditkom u 85. minuti uspjeli samo ublažiti poraz. U narednom kolu na Doli će se odigrati novi šokački derbi, Monoštorci će dočekati velikog rivala, ekipu Dinama 1923 iz Berega.
Zlatan bod Berežaca

RASTINA – Poslednjeplasirana ekipa Dinamo 1923 iz Berega u nedjelju je, u derbiju začelja, na gostovanju kod pretposljednje Rastine 1918 podijelila bodove s domaćinom, rezultatom 2:2. Rastinci su u utakmicu ušli riješeni da osvoje bodove spasa, ali je žestoko igrala i gostujuća ekipa, pa se na travnjaku vodio pravi rat za svaku loptu. Na koncu, rezultat je bio najpravičniji, neodlučan, pa je svakom takmacu pripao po bod. Za Berešce ovo je pomalo nenadan, ali zlata vrijedan bod u borbi za opstanak, a svaka naredna utakmica im je kvalifikacijska. U narednom kolu Dinamo 1923 će u novom šokačkom derbiju gostovati u Monoštoru i na Doli potražiti bodove spasa.

MFL Sombor 2. razred
Nemilosrdni lider

SOMBOR – Jedva okupljena ekipa Dinama, bez sedmorice standardnih prvotimaca, otputovala je u Sombor na noge lideru, zahuktaloj OFK Šikari. Utakmica je završena rezultatom 7:0 (3:0), a Sonćani su u svih 90 minuta uspjeli jedanput pogoditi vratnicu. Od prvog sudačkog zvižduka bilo je očito da gosti neće biti ravnopravan takmac lideru. Domaćini su pokazali više htijenja, pa su čak i pri sigurnoj prednosti igrali kao da im sudbina ovisi o narednom zgoditku. Potpuno izmijenjena i drastično pomlađena ekipa Sonćana nije im mogla parirati niti u jednom segmentu igre, a nametnuo se i dojam da su igrači bili i prestrašeni snagom i tjelesnom spremom domaćih nogometaša. U narednom kolu Dinamo će u derbiju začelja dočekati fenjeraša Telečku i u toj utakmici jurišati na pobjedu koja bi podigla moral ekipi.

Općinska liga Bačka Palanka 1. razred
Dobra igra i sigurna pobjeda

BAČ – Pobjedom od 2:0 u derbiju kola nad ekipom Neština iz istoimenog mjesta Tvrđava se na prvenstvenoj ljestvici priključila vodećoj petorci. U odnosu na jesensku polusezonu odnos igrača prema obvezama u igri je znatno poboljšan, pa su uslijedili i rezultati koje je publika od njih i očekivala. U narednom kolu Bačani će gostovati u Bačkom Magliću, kod susjeda na ljestvici, ekipe Maglića, s kojom su izjednačeni po broju bodova. 

Bod nade za Slogu 

VIZIĆ – Na gostovanju u Viziću Sloga je u derbiju začelja rezultatom 2:2 uspjela izbjeći poraz od izravnog takmaca u borbi za opstanak, ekipe Borca. Plavanci su ovim remijem uspjeli održati priključak s izravnim takmacima u borbi za opstanak i u nastavku prvenstva svaka naredna utakmica im je kvalifikacijska. U narednom kolu Sloga će dočekati jednoga od njih, ekipu Krivanj iz Selenče. 
Ivan Andrašić

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika