Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Po­ve­zi­va­nje udru­ga mla­dih

BAČKI MONOŠTOR – Projekt »Povezivanje organizacija mladih u somborskoj općini« čiji je cilj jačanje i povezivanje formalnih i neformalnih organizacija mladih i udruga koje se bave mladima na području Općine Sombor, kao i kreiranje plana aktivnosti zajedničkog djelovanja organizacija mladih u Općini Sombor, realiziran je u subotu 16. listopada u prostorijama Centra građanskih aktivnosti u Bačkom Monoštoru uz nazočnost 11 mladih iz 5 mjesta Općine Sombor. Organizator ovog okupljanja bila je Udruga građana za izgradnju i razvoj lokalne zajednice »Propeler« iz Bačkog Monoštora.
    Poslije uvodnog predstavljanja projekta, te ciljeva i mogućnosti povezivanja organizacija mladih i organizacija koje se bave mladima, predstavnici organizacija iz: Stanišića, Bezdana, Sombora, Svetozara Miletića i Bačkog Monoštora predstavili su svoje dosadašnje aktivnosti. Neke od aktivnosti kojima su se mladi bavili i kojima se namjeravaju baviti su: promoviranje ideje volonterstva, osmišljavanje kulturnih programa, izrada dokumenta kojim bi se regulirala pitanja omladine u somborskoj općini, obnova kulturnih spomenika, organiziranje druženja za mlade iz različitih sredina, ekološke akcije, promocija mladih umjetnika, približavanje svjetskih trendova mladima na selu, organiziranje muzičkih događanja s pratećim sadržajima, izložbe slika, obnavljanje i aktiviranje lokaliteta koji bi bili pogodni za osmišljeno okupljanje mladih i slično.
    Nakon diskusije na temu budućeg povezivanja mladih, domaćini iz Monoštora su gostima pokazali lokalitete u Monoštorskoj šumi i u opuštenoj konverzaciji nametnulo se nekoliko aktivnosti, koje bi se mogle zajednički ostvariti.
    Pošto je, prema ocjeni svih učesnika, sastanak uspješno realiziran, ostaje nada i želja svih da se u mjesecima koji dolaze aktivno radi na osmišljavanju zajedničkih aktivnosti, koje bi obilježile kulturna događanja za mlade u Općini Sombor.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika