Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Ljet­ni spek­tar

Za­točenik Azba­ka­na

Diljem svijeta započelo je prikazivanje trećeg filma o pustolovinama malenog, simpatičnog čarobnjaka i njegovih školskih drugova. Riječ je, naravno, o ekranizaciji najčuvenijeg dječjeg štiva današnjice »Harryju Potteru« koji se na velike ekrane vraća s naslovom »Zatočenik Azkabana«.
z­bor za naj­ljep{u su­pru­gu

Tijekom započetog Europskog nogometnog prvenstva u Portugalu pokraj nogometaša koji će se boriti za pobjede, bodove i titulu, i njihove »bolje polovice« su također uključene u specijalni izbor za najljepšu »nogometašku« suprugu. Glasuje se putem interneta, a trenutačno su u vodstvu Viktorija Beckham (Engleska) i Anica Kovač (Hrvatska).
Žana­ma­ri La­lić hr­vat­ski idol

U spektakularnoj završnici natjecanja »Hrvatski idol« pobijedila je mlada pjevačica Žanamari Lalić, osvojivši laskavu titulu koja ju je trenutačno izbacila u glazbenu elitu.
    Lijepa Tučepljanka ovom pobjedom ostvarila je pravo sudjelovanja na World Idolu i ekskluzivan ugovor s Croatia Recordsom.
Iako je mjesecima punila novinske stupce glamuroznim najavama svog »vjenčanja stoljeća« s popularnim glumcem Benom Affleckom, pjevačica i glumica Jennifer Lopez zaprošena je od strane pjevača Marca Anthonyja. Vrativši Benu zaručnički prsten vrijedan 1,2 milijuna američkih dolara, na srednji prst lijeve ruke J. Lo sada je stavila, još vredniji, dijamantni prsten od čak 2 milijuna $.
Iva­na Ban­fi}
po­bi­je­di­la u [ibe­ni­ku

Na nedavno završenom 8. radijskom festivalu u Šibeniku, koji će ostati upamćen po velikoj medijskoj pažnji (više od 400 akreditiranih novinara i rekordan broj gledatelja), uvjerljivu pobjedu je odnijela Ivana Banfić sa skladbom »Otisak prsta«. Nagradu »Zlatno sunce Solarisa dobila je »Karma« za pjesmu »Amore mio«, dok je nagradu slu-šatelja osvojila skladba »Pokidat ću lance sve« u izvođenju Dražena Zečića. Toni Cetinski i njegov hit »Budi uz mene« osvojio je simpatije urednika glazbenih redakcija. Perfektni festivalski ugođaj pok-varilo je promjenljivo i kišovito vrijeme.
Po­bjed­ni­ci Story Su­per
No­va mul­ti ta­lents showa

Poslije višetjednog dramatičnog preživljavanja potencijalnog ispadanja prema nemilosrdnim pravilima ovog natječaja u kojemu je konačna pobjeda namijenjena samo najuspješnijima, prošlog tjedna doznali smo tko su nove hrvatske zvijezde. U kategoriji glumaca pobjednik je Krunoslav Čabraja, najljepši model je Jelena Urukalo, a za najsmješnijeg komičara izabran je, ujedno i najstariji učesnik cijelog izbora, Radoslav Maran Dado.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika