Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Na pu­tu in­ten­ziv­ni­je su­rad­nje s ma­ti­com

Svakog prvog petka u mjesecu u Domu Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini održava se sastanak članova Subotičke podružnice. Prošloga petka 4. lipnja, susretu su bili nazočni predsjednik stranke Petar Kuntić, članovi predsjedništva i vijeća stranke, predsjednik Subotičke podružnice Martin Bačić i veliki broj članova. Svrha ovih sastanaka je, kako je rekao Petar Kuntić, da se članovi informiraju o proteklim i budućim aktivnostima stranke te da iznesu svoja viđenja i prijedloge.
    Tema ovog susreta su tako bili susreti predstavnika DSHV-a s visokim dužnosnicima Republike Hrvatske i Republike Srbije u proteklih desetak dana. Predstavnici stranke su izrazili spremnost aktivno se uključiti u procese normalizacije odnosa na relaciji Beograd – Zagreb. Osim toga u proteklom periodu nastavile su se aktivnosti vezane uz unapređenje gospodarske suradnje s Republikom Hrvatskom, koje su započele prije nekoliko mjeseci u Subotici, a nastavile se u Vukovaru, Lovasu i Novoj Gradiški. Kuntić je izvjestio članove kako se uskoro očekuje susret vojvođanskih gospodarstvenika s predstavnicima Nexe grupe, kompanije iz Hrvatske koja ulaže u Srbiji, te da će se 2. srpnja delegacija u sastavu – Petar Kuntić, Lazar Baraković i Mirko Ostrogonac sastati s predsjednikom Hrvatske gospodarske komore Nadanom Vidoševićem u Zagrebu. Ovaj susret u sklopu je napora stranke posljednjih mjeseci da se osigura konkretna pomoć hrvatskim gospodarstvenicima u Vojvodini.
    Nikola Perušić iznio je prijedlog Kodeksa ponašanja članova DSHV-a koji će biti razmatran na sljedećoj sjednici Predsjedništva DSHV-a, te su nazočni raspravljali o tome prijedlogu.
    Na sastanku je bilo govora i o idućim izborima, kako predsjedničkim tako i pokrajinskim i lokalnim, koji će se održati u rujnu ove godine, te je rečeno da se već sada mora krenuti u pripreme, a svaka Mjesna organizacija treba predložiti svoga kandidata za lokalne izbore i to u – Subotici, Apatinu i Somboru.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika