Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Nogomet
Hr­vat­ska bez po­bje­de

Mladi nogometaši Hrvatske nisu se proslavili na Europskom prvenstvu za igrače do 21 godine (U-21) zabilježivši dva poraza, protiv SiCG (2:3) i Italije (0:1), uz samo jedan neodlučeni susret protiv Bjelorusije (1:1). Neuspješni put u Njemačku završio se na posljednjem mjestu skupine A, uz nadu kako će ovaj blijedi rezultat brzo pasti u zaborav.

SiCG u po­lu­fi­na­lu

Za razliku od svojih vršnjaka iz Hrvatske mladi nogometaši SiCG plasirali su se u polufinale Eura U-21 izborivši se za dvije prijesudne pobjede Hrvatska (3:2) i Bjelorusija (2:1), uz poraz od Italije (1:2). Momčad Vladimira Petrovića igrat će polufinalni susret u subotu 5. lipnja protiv prvoplasirane momčadi iz skupine B.

Rukomet
Iva­no Ba­lić naj­bo­lji
ru­ko­me­taš go­di­ne

Hrvatski reprezentativac Ivano Balić zvanično je proglašen najboljim rukometašem za proteklu 2003. godinu. U izboru časopisa World Handball magazine i svjetske federacije (IHF). Balić je superiorno osvojio prvo mjesto prikupivši čak 58,75 posto glasova.

Tenis
Tičić u dru­gom ko­lu

Jedina hrvatska tenisačica u glavnom ždrijebu WTA turnira »Palić Open 2004« koji se igra za nagradni fond od 10.000$, Riječanka Timna Tičić deklasirala je u prvom kolu Austrijanku Weihs sa 6:2, 6:1, dok će joj u drugom kolu protivnica biti domaća igračica Branka Bojović koja je bila bolja od Dunje Antunović sa 6:3, 6:3.
Vaterpolo
Treće eu­rop­sko mje­sto
za Pri­mor­je

Vaterpolisti Primorja osvojili su treće mjesto na Final Fouru igranom u Budimpešti pobijedom nad ruskim Šturmom 2002 (9:7), dok su u polufinalu istog natjecanja tijesno poraženi sa (6:7) od strane domaće momčadi Honveda koja je na koncu i osvojila pehar trijumfom nad Jadranom (7:6).

Formula 1
6. po­bje­da za Schu­mac­he­ra

Njemac Michael Schumacher nadmoćno je pobijedio na VN Njemačke voženoj na stazi u Nirburgringu u vremenu od 1:32:35,101. Drugo mjesto i dvostruku pobjedu momčadi Ferrarija donio je Brazilac Rubens Barrichello (+17.989), dok se na treću poziciju plasirao Talijan Trulli (+22.533). U generalnom plasmanu Schumi je uvjerljivo prvi s 60 bodova, a slijede ga Barrichello 46, Button 38, Trulli 36, Alonso 25 i drugi. Sljedeća utrka Formule 1 vozi se 13. lipnja Za VN Kanade.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika