Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Došla bih ponovno na Palić

Mlada i perspektivna tenisačica Riječanka Timna Tičić, rođena 28. travnja 1986. godine u Zagrebu, jedina je predstavnica hrvatskog tenisa na međunarodnom WTA turniru »Palić Open 2004« koji se igra za nagradni fond od 10.000 $. Poslije odrađenog treninga (ponedjeljak), dan prije nastupa u prvom kolu glavnog turnira, u kojem je igrala s trećom nositeljicom Austrijankom Weihs, pristala je predstaviti se čitateljima »Hrvatske riječi«.
4Teniska javnost će, zasigurno, biti u budućnosti upoznata s tenisačicom Timnom Tičić, ali kako biste se sada, još uvijek posve nepoznati predstavili našem čitateljskom auditoriju?
U travnju sam napunila osamnaest godina, tenisom se bavim odmalena, a poslije solidnih uspjeha tijekom juniorskih godina, sada se natječem isključivo na profesionalnim turnirima kakav je i »Palić Open«. Od većih uspjeha iz »prošlosti« izdvojila bih plasman u glavni ždrijeb junior Australian Opena, prva mjesta u obje kategorije (14 i 16 godina) na turiniru »Alpe Adria« u talijanskom Bibioneu, osvojeni Masters do 15 godina, te četvrtfinale WTA (10.000 $) u Mostaru.
4To je teniska strana Vašeg života, a kakva je ona druga izvan sporta?
Redovito pohađam Salezijansku gimnaziju u Rijeci, gdje živim i treniram u TK »Kvarner«. Obožavam životinje i imam nekoliko kućnih ljubimaca, prije svih zamorca i dva psa, a kao hobi bih mogla izdvojiti amatersko bavljenje glumom.
4U izobilju brojnih sličnih turnira, koji se prema aktualnom WTA kalendaru igraju na raznim destinacijama, otkud je izbor pao baš na Palić?
Prije svega dominirala su dva razloga prilikom odluke o nastupu baš na Paliću. Prvo u pitanju je WTA 10.000$ i mogućnost osvajanja novih bodova, a potom i geografska blizina. Na koncu, zašto ne?
4Nakon par dana kakvi su dojmovi?
Izuzetni. Palić je prekrasan, jezero, šuma i tereni, sve je lijepo. Organizacija je super. Bila sam i u Subotici, prošetala centrom, posebno me se dojmila fontana.
4Što očekujete od turnira?
O tome radije ne bih. Ne volim pričati unaprijed.
4Kuda dalje poslije Palića?
Prema prijavljenim turnirima sljedeći je u Podgorici, a potom idem u Bibione (Italija).
4S obzirom da ste na početku profesionalne karijere koju biste hrvatsku i svjetsku tenisačicu izdvojili prema vašem igračkom feelingu?
Od hrvatskih igračica to bi bila prije svih Karolina Šprem, a svjetska broj jedan za mene je Serena Williams s obzirom kako i sama gajim napadački, ofenzivni tenis.
4Meč s dosad najbolje plasiranom igračicom sa svjetske ranking ljestvice?
U Biogradu sam igrala jedan posve otvoreni meč protiv igračice koja je tada bila oko 300. mjesta.
4Uz želje za što bolji plasman na Palić Openu, na koncu neizbježno pitanje. Hoćete li doći ponovno?
Ukoliko i na godinu bude turnira dolazim sigurno opet.                                        

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika